6 entry daha
  • geziden sonraki 3 senede yaşadığı büyük hayal kırıklıkları sonucu gerçekleşen çökmedir.

    1.gezi: geziden önce, ülkede muhalefet yok, her gündemi ben belirliyorum ehe ehühe diye şımarıklık yapıyordu. ordu ve sokak susturulmuş, muhalifler sindirilmiş, basın ve tüm kurumlar ele geçirilmişti. anketlere göre akp oyları % 55 e doğru gidiyordu. yani her şey planlandığı gibi yolunda gidiyordu ki birden gezi patladı. akp geziden sonra gündem değiştirme gücünü büyük ölçüde yitirdiği gibi, gezi çok farklı siyasetlerden gelmesine rağmen, ortak bir bilinçle hareket eden devasa bir akp karşıtı koalisyon-ruh yarattı. bu ruh seçim sandıklarının korunma amaçlı dayanışmasında ya da farklı eylemlerde zaman zaman vücut buluyor.

    2. müslüman kardeşlerin çökmesi: gezi'nin arkasından gelen 2. büyük şoktur. akp siyasi olarak ihvan hareketinden etkilenmiş bir oluşum. mk mısır'da iktidardayken akp bedava çöp arabalarından tutun, açıktan hibe edilen paraya kadar ihvan'a her türlü destekte bulundu. en büyük hayali mısırdan gazze'ye geçip mescid'i aksa'da halife gibi cuma namazı kılmaktı. ama mısır halkı ayaklanıp ihvan'ı devirince bu, akp için gezi'den sonra gelen ikinci büyük şok oldu.

    3.suriye politikası: esad nasılsa çok yakında devrilecek diye muhaliflere her türlü yardımı yaptı. esad hala devrilmediği gibi ortadoğu politikasını yüzüne gözüne bulaştırdı. ışid saatli bomba gibi yanı başında duruyor.

    4. yolsuzluk operasyonları, akp nin beyni olan cemaatle ayrılmaları: bir çok sözlük yazarının belirttiği gibi cemaat akp nin beyniydi. onlarla arası bozulduktan sonra büyük hatalar yapmaya başladı. yolsuzluk kasetleri ile kendi tabanında bile büyük bir güven kaybına uğradı.

    5. 12 sene sonra iktidarı kaybettiler. bir daha aynı oy gücüne ulaşmaları neredeyse imkansız. gerileme dönemine girdikleri tescillendi.

    3 senedir sürekli gol yemelerine rağmen, yediği hiçbir golü çıkaramadı, zaten artık kontrolü de kaybetti, kimseye güvenmiyor, kimseyi dinlemiyor. her şeyin dışında az da olsa darbe, ciddi anlamda yargılanma korkusu var. artık denizin bittiğini kendisi de biliyor. akp herkes için yıkılmaz roma imparatoru gibiydi, şimdi yavaş yavaş tarihte yer alan tüm imparatorların kaderini yaşamaya başladı.

    hiçbir şey adamın istediği gibi gitmiyor. bence son 3 senedir üstüste yaşadığı o kadar şoka rağmen iyi bile dayanıyor. muhtemelen avuç avuç ilaçlarla ayakta duruyor.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap