• merhaba arkadaşlar,

    bir süredir türkiye'den siktir olup gitmek başlığını okuyorum ama giden arkadaşlarımız sözleşmişler gibi "oh olsun ne biçim de gittim", "burada ne kadar da süperim" minvalinde şeyler yazıp nasıl gittiklerine pek değinmiyorlar. bu başlığı o boşluğa faydası olsun açıyorum, umarım gereken ilgiyi görür.

    linkedin'den görebildiğim kadarıyla gidebilen arkadaşlar ya ilgili ülkede öğrenimle ya da sektörel bilgilerini konuşturup gidiyorlar. burda bir telekom firmasında 3-5 sene çalışıp x ülkesinde bir telekom firmasında başlayanlar, burda bir bankanın it'sinde çalışıp y ülkesinde bir bankanın it'sine transfer olanlar falan... sanırım sadece bir o yok bende. junior'ım, bulunduğum sektörde deneyimim 2 sene ve işin kötüsü çalıştığım firmanın tüm rakiplerinin ilanlarında aranan deneyim 5+ sene! sektör dışı her yerden şu ana kadar aldığım tek cevap ise "cv'niz iyiymiş ama biz sponsor olamıyoruz"

    şu ana kadar başvurduğum ülkeler ingiltere, irlanda, almanya, avusturya, hollanda. belki çok güçlü türk göçmen sorunu yaşayan ülkelere başvurdum hep, ondan olmuyor, bilemiyorum. ama sadece ingilizce biliyorum ve saymadığım diğer avrupa ülkelerine başvurmaya çekindim.

    gidebilen arkadaşlara soruyorum ve çok rica ediyorum lütfen ciddiye alıp cevaplayınız; nereye gittiniz, nasıl gidebildiniz? gitmek isteyenlere ne öğüt verirdiniz?

    gidebilmek için gerekli yolları öğrenmek isteyen arkadaşlara da ricam, başlığı görünür tutmak için ilgilendiğinizi belirten bir entry yazınız lütfen...
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap