7 entry daha
  • jacques audiard'ın yönettiği ve 2015 cannes film festivali'nde altın palmiye kazanan fransız yapımı film. sri lanka'da konuşulan iki dilden biri olan tamilce ile çekilmiş ilk filmdir ve filmin büyük bir kısmında tamilce konuşulmaktadır.

    filmin ilginç detaylardan biri de filmin baş aktörü jesuthasan antonythasan'ın filmde canlandırdığı dheepan karakteri gibi sri lanka'dan fransa'ya kaçmadan önce tamil kaplanları'nda çocuk asker olmasıdır. yalini ve ıllayaal'ı canlandıran oyuncuların ilk defa uzun metrajlı bir filmde oynadıkları göz önüne alınırsa oyunculuklar tatmin edici. bence filmin en eleştirilebilecek tarafı ise sonu. daha farklı olsa çok daha iyi olabilirdi.

    --- spoiler ---

    sri lanka'daki iç savaşta ailesini kaybetmiş tamil kaplanlarına bağlı bir asker (jesuthasan antonythasan), genç bir kadın yalini (kalieaswari srinivasan) ve öksüz bir kız ıllayaal (claudine vinasithamby). filmde, birbirini daha önce hiç tanımayan bu üç kişinin yasa dışı olarak sri lanka'dan fransa'ya kaçışı, kaçışları sırasında ve daha sonra fransa'da iken yaşadıkları üzerinden genel anlamda göçmenlerin çektikleri zorluklar irdeleniyor.

    --- spoiler ---

    sonuç olarak izlenmesi gereken filmlerden biri. ancak altın palmiye gibi prestijli bir sinema ödülünü almış olmasına rağmen yılın en iyi filmlerden biri olmaktan uzak.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap