12 entry daha
  • sanırım yakında ölecek olan yazar. evet evet, ben, sanırım yakında öleceğim ve geçmişim garip bir şekilde beni ziyaret ediyor bir haftadır.

    her şey 5 aralık akşamı kadıköy'de metrodan inip ışık hızıyla nazım hikmet kultur merkezi'ne, arkadaşımla buluşmaya giderken başladı. hızla caddede yol alırken biri tuttu sol kolumdan. kafamı çevirmemle yıllardır (yaklaşık 7 yıldır) görmediğim, üniversitenin tiyatro topluluğundan bir arkadaşımı görmem bir oldu. şaşkınlıkla birbirimize bakıp saçma sapan sarıldık birbirimize. nasıl özlemişsek birbirimizin elini yüzünü falan seviyoruz. hayır bu kadar özleyebiliyorsak birbirimizi niye bu kadar zaman görüşmemişiz bilmiyorum tabii. neyse, iletişim bilgileri tazelendi ve ben arkadaşımı bekletmemek adına hızlı adımlarla nhkm'ye gittim.

    bir diğeri 8 aralık'ta, bu kez yine aynı arkadaşımla nhkm'de buluşmamızın ardından eve dönerken metroda oldu. kulağımda kulaklık, elimde gelenek dergisi okurken sakallı makallı biri geldi dikildi başımda. senin adın ne diye sordu. söyledim. liseyi şu ilde okumuş olabilir misin diye sordu. evet dedim. hangisi dedi, söyledim ama bu arada da ben bu adamı tanıyorum ama nereden tanıyorum diye düşünürken hatırladım. ismiyle hitap ettim o musun diye sorar gibi. aynen dedi. yine sarılmalar, iletişim bilgilerini paylaşmalarla ayrıldık.

    üçüncüsü dün akşam oldu. çalıştığım oteldeki bir düğüne gelen bir kadınla yan yana geçerken birbirimize baktık. bu kez de yine üniversitenin tiyatro topluluğundan tanıdığım başka bir arkadaşım olduğunu gördüm. bu kez hem bu arkadaşla çok yakın bir ilişkimiz olmadığından, hem onun düğün makyajını bozmak istemediğimden sarılmadan ayrıldık.

    aynı günün akşamı sultanahmet'te tramvaya binmiş, eminönü'ne doğru giderken bir yandan da bu karşılaşmalarımı dusunuyordum ki birini gördüm. profilden emin olamıyorum ama tanıyor olmalıyım. birkaç dakika sonra yüzünü bana döndü, bakıştık, x bey? dedim, rita! dedi. 3-4 yıl önce 4 aylığına çalıştığım işyerimden süpervizörüm.

    şimdi siz söyleyin bana. 7-8 gündür koca istanbul'da 3'ü başka şehirlerdeyken tanıdığım bu insanları görmemin anlamı nedir? korkmalı mıyım? her şey komünist parti'ye katılma arifesinde olduğum zamanlarda başladı. bunları ilişkilendirmeli miyim? (:p) ölecek miyim hanımlar beyler? oysa daha yapabileceğim, yapmayı planladığım çok şey var ya hu. ölmek için çok gencim.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap