27 entry daha
  • geçen gün yaşadığımız dandik olayı yazmaya geldim ki yalnız değilmişiz onu anladım.

    1 adet küçük çocuk da bulunan 9 kişi yemeklerimizi yedik, tatlı felan geldi onlara da çöktük. balıklar güzel, salata baya güzel, kalamar da fena değildi. servis de iyiydi kalabalık olmasına rağmen. her şeyi olabildiğince açık anlatayım da belki demek ki çay içmesek sıkıntı yok diyecek yazarlar çıkabilir. çay kısmı önemli çünkü. neyse yemeğe beni davet eden arkadaşım ve eşi erken kalktılar. ailenin geri kalanıyla da samimiyetim olduğu için ben oturmaya devam ettim. işte her şey bitti. ikinci çaylar felan kondu. bir süre sonra semaverin altındaki deliklerden 5-6 santim alev çıktı ve hemen ardında da gayet sıcak olan jel semaverin çevresine parça parça püskürdü. iki masanın döşemesi, masadaki bir başka arkadaşın polar ceketi ve arkadaşın eşinden boşalan sandalyenin kumaşı yandı. jelin önemli bir kısmı benim olduğum tarafa püskürdüğü için benim de kolumun açık olan dirsek altı kısmına 3-5 damla jel geldi ve baya güzel canım yandı. neyse ki 20 dakikalık buz presinden sonra yanma hissi azaldı. paragrafın başında çocuk olduğunu özellikle belirtme sebebim tam olarak bu. benim sandalyemde çocuk oturuyor olsaydı yüksek muhtemel o jel parçacıkları yüzüne gelecekti. çocuğun çenesi masadan 3-5 santim yukarda duruyordu çünkü. olay ucuz atlatılmış bir olay bir tarafından bakınca yanı.

    bu olayın üstüne garsonlar hızlıca yanımıza koştu. özürler dilendi. buz getirildi. orda bir sıkıntı yok. bir ara onların da kafası karışmış olacak ki çay ikram edelim mi dediler. şimdi marka bir yerden benim beklentim şudur. hiç bir şey yapmak aklına gelmiyorsa orda o hesabı getirmezsin. ya da başka bir jest yaparsın. yemeğimiz enteresan bir aksiyonla sonuçlanmış. masadaki bir insan geçici de olsa bir fiziksel acı çekmiş. bir başka insanın malına zarar gelmiş. polar mevzusunda bile biz kalktıktan sonra gerip dönüp peki ya bu ne olacak diyince "yenisini alalım" demeyi anca akıl ettiler. medeni insanlarız. o poların parasında da değil mal sahibi. beklenen jest yapılmayınca benim ısrarımla geri döndü.

    mekan zaten çok iş yapıyor o yüzden farketmeyecekler bile ama potansiyel müşteri kaybettiler. o hesabı getirmek veya bir jest yapmamak (çay ikramı teklifini semaver faciası yüzünden saymıyorum) yakışık almadı. hani mekan küçük bir yer olsa zerre lafını etmem de ciddi para akıtılmış ve çok da güzel iş yapan bir işletme. biraz daha çalışmaları lazım. limon konusundaki hassasiyeti müşteri ilişkileri için de göstermeleri sadece kendilerine kazandırır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap