9 entry daha
  • lance armstrong hakkında doğrudan ve kısa yoldan bilgi edinmek için güzel bir film. tabii bugüne kadar çekilmiş belgeselleri izledikten sonra bu filme gitmek fazla keyif vermeyecektir. yani belgesel yerine bir filmden bilgileri edinmek isteyeceklerin tercih etmesi gereken bir yapım olduğunu söyleyebilirim.

    the program, gözlere lance armstrong'un bütün dünya'ya sunduğu yalanı detaylı bir şekilde sergiliyor. o dönem medyada sempatik gözükürken, arka planda yaptığı antipatik davranışları görebiliyorsunuz. doping uygulamasındaki sistematikliği, saklaması konusundaki uzman manevralarını ve kendisinin yaptığı bu hile için arkasına sıkı bir ekip kurduğunu da görmek şaşırtıyor.

    sinema değeri açısından, ben foster'ın rolünde başarılı olduğu gözüküyor. kendisini lance armstrong'a ciddi anlamda benzetmişler. sanırım bugüne kadar ki en önemli başrol oyunculuğu da bu filmdeki diyebiliriz. çekilen bisiklet sahneleri de keyif vermekte.

    sonuç olarak, the program filmi lance armstrong gerçekleri adına başarılı bir film olmuş. bu amerikalı sahte kahramanın, doping dışında da nefret edilmesi gereken başka yönleri olduğunun da altını çiziyor. açıkçası biraz daha sert olsaymış, tam bir karalama filmine dönebilirmiş. ama bunun olmaması için ölçüsü kaçmamış.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap