56 entry daha
  • gaza gelmeden önce bak güzel kardeşim.

    1-bu bölgeden kaçan mültecilerin gittikleri ülkeleri gösteren harita:
    http://www.bbc.com/news/world-europe-34131911

    2-bu işid'in vahşilerinin hangi ülkelerden geldiğini gösteren interaktif harita:
    http://www.rferl.org/…sil-infographic/26584940.html

    3-bu da işid'in saldırılarının hangi ülkelere yöneldiğini gösteren interaktif harita:
    http://edition.cnn.com/…s-attacks-around-the-world/

    şimdi, iddia edildiği gibi tr'ye gelen mülteciler içerisinde kamufle olmuş işidli vahşiler tr için problem olacaksa, aynı tehlike avrupa içerisindeki bütün ülkeler için geçerli, ki 3. linkteki harita bu durumu destekler nitelikte.

    harita 2'ye göre, işidin insan kaynaklarının büyük bir kısmı ingiltere, fransa, belçika, vb avrupa birliği ülkelerinde bulunan müslüman ve hatta müslümanlaşmış kitleden geliyor. bu kitle yer değiştirmiş değil, hala bu ülkelerde. ve avrupa birliğinin sınır geçiş kolaylığı yüzünden teröre meyilli kitlenin mobilitesi kontrol dışında oldukça yüksek. hatta avrupa birliği içerisinde schengen yüzünden teröre meilli kitle ülke bazlı yapılamaz hale geldi, tüm schengen bölgesi tek ülke gibi düşünüldüğü zaman işidin açık ara en çok adam topladığı, dolayısıyla en çok sempatizana sahip olduğu ülke avrupa birliği. paris saldırılarının faillerinin belçikaya kaçması ve şimdi kimbilir hangi ülkede yeni saldırı planları yaparken ya da eleman toplarken hala bulunamıyor olması?

    yetmedi. harita 1'de görülen, gerek türkiyeden gerek afrikadan kaçak yollarla yüzbinlerce mültecinin avrupa birliği sınırlarına girmesi, iddia edildiği gibi kamufle olmuş teröristlerin avrupada serbest dolaşıma girip izini kaybettirmesi? işid adına suriye ve ırakta kestiği kafalarla poz veren teröristlerin avrupanın çeşitli şehirlerinde turist gibi normal giyimli çektirdiği fotorafların yüzlercesi internette mevcut.

    avrupa ülkelerinin bu şekilde giderek pakistanlaşması fisk'in pek dikkatini çekmemiş, ama 30 yıldır sayısı 10.000 civarında gezinen pkk'lı teröristlerle zaten savaşmakta olan türkiye'nin işid terörüyle de mücadele etmekte olması türkiye'yi pakistanlaştırmaktaymış. neymiş işid saldırılarının sayısı artabilirmiş, neymiş zaten pkk'yla (fisk itinin deyimiyle kürtlerle) savaşmaktaymışız, pakistandaki gibi yeni saldırılar bize de gelebilirmiş.

    e arkadaşım, senin analizine göre türkiye'den kat be kat beter durumda olan avrupa ülkeleri için bu yönde bir analizini neden göremiyoruz?

    bunun gibi yazıları okuduktan sonra daha fazla kıllanıyor insan. zaten işidin suriye ırak avrupa vb yerlerdeki her saldırısını üstlenmesi ancak türkiyedekileri hala üstlenmemiş olması, içimizdeki ve dışımızdakilerin ısrarla türkiyenin işid karşısında zayıf düştüğü söylemlerinde bulunması, ve hatta işidle savaşırken pkk ile savaşmaya ne gerek vardı tarzı yaklaşımları, pkkyı terör listesinde tutarken pkknın suriye koluna silah erzak yardımı yapmaları vs alenen bir tezgahın içinde olduğumuzun göstergesi. okuyup da "evet yeaa bence çok doğru çünkü tayyip :/" diyen algısı düşüklerin biraz kafayı çalıştırması gerekiyor.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap