14 entry daha
  • bu sene beyoğlu fitaş salonu hariç sadece cinemaximum salonlarında gösterimleri yapılacak olan festival. biletleri bugün itibariyle biletixten satışa çıkmış ancak kendi kişisel kararım doğrultunda bu sene hiç bir bilet almayacağım.

    son bir kaç yıldır istemeye istemeye, gösterilen filmlerin hatırına bilet alıyordum, bu sene onu da yapmayacağım. bağımsız film festivali adını kullanıp, biletleri biletixten fahiş fiyatlara satılan (daha doğrusu biletixin beceriksizliği nedeniyle bir türlü satın alınamayan), filmleri avm sinemalarında 20 tl lik patlamış mısırlar eşiliğinde gösterilen, hedef kitlesi sinemaya gönül vermiş insanlar yerine biletin fotoğrafını instagrama yükleyip festival keyfi yapacak insanlar olan bu etkinliğe daha fazla katılmak istemiyorum.

    (bkz: sinema ölümsüzdür) ilkesini benimsemiş biri olarak sinemanın bu şekilde sadece kar amacıyla peşkeş çekilebilecek bir olgu haline gelmemesi gerektiğine inanıyorum.

    festivale bilet almış/alacak olanlara iyi eğlenceler dilerim ki programdaki filmlere bakılırsa eğleneceklerdir. ama filmleri izlerken şunu da hatırlayın isterim, izleyeceğiniz o güzel filmler normal bir zamanda o salonlarda gösterime girme fırsatı bile bulamazdı. sadece festival etiketi yapıştırılıp fahiş fiyatlara bileti alıcı bulabildiği için filmler gösteriliyor.

    (bkz: sinema ölümsüzdür)
    (bkz: bağımsız sinema)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap