41 entry daha
  • ayni hava ussu 2013'te ısıd'in elindeydi. son 2 senedir el kaide'nin suriye kolu olan el nusra'daydi. "bizim icin isid, pkk, pyd ayni" diyenler bu surecte hicbir sey yapmadi. bu da not edilsin. turkiye, suud'undan, el-nusra'sina, isid'ine tamamiyla vahhabilikle, selefilikle ayni tarafta. aci ama gercek. ustelik daha gecen seneye kadar birlikte hareket ettikleri rabia diye zirladiklari mursi'ye darbe yaptiranlar da bizzat bu suudi arabistan'dir. ikinci olarak da israil'dir. iste simdi hukumet bunlarla hareket ediyor.

    simdi size "turkmen" hikayeleri anlattigina bakmayin. bu selefi katiller sii turkmenleri katlederken parmaklari kipirdamadi, siniri yolgecen hanina cevirdiler o katliamcilara. bu adamlarin turkmen falan diye bir dertleri yok. aslinda kurtlerle de bir derdi yok. ornegin asiretci ve naksi, israil ajani barzani'yle gayet guzel anlasiyorlar. barzanici kurtler de akp'ye oy veriyor zaten.

    gericilige bu derece eklemlenen, el-kaide'den falan rahatsiz olmayan bir ulkenin gelecegi parlak olmaz. bunu her yonden goruyoruz, zamanla zaten daha da gorecegiz. "vatan millet" edebiyatiyla bu politikaya eklemlenen laikler de zamanla anlayacak.
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap