10 entry daha
  • 1926 new york doğumlu bu komedyen/oyuncu, yukarıdaki entry'lerde yazıldığı gibi, insult comedy'nin atasıdır. mr. warmth, the merchant of venom bazı lakaplarıdır. 90 yaşında (2016) hala kariyerine başladığı 1950'lerdeki kadar hızlı, sert ve acımasız bir şekilde laf sokabilir. ki bu yaşına rağmen sahnede sağa sola yürüyüp insanları sandalyelerinden kaldıracak kadar da enerji sahibidir. imdb sayfası

    dean martin, frank sinatra, robert de niro, clint eastwood, evel knievel, david letterman, johnny carson, elvis presley , don adams, charlton heston, kirk douglas, orson welles etc. aklınıza hangi amerikan ünlüsü gelirse onunla (başkanlar falan dahil) dalgasını geçmiştir.

    herkes de en başından beri ona hep tahammül göstermiş, hep gülmüştür. zira sık sık söylediği gibi bu sadece bir şovdur, özünde nazik ve iyi kalpli biridir. bir de amerikalılar cidden rahat ve kendileriyle dalga geçme konusunda yetenekli insanlar kabul etmek gerek. belki bir orada bir de ingilterede bu tarz bir şey yapıp bu kadar sevilebilirdi.

    yahudidir bunu da her şovunda söyler, belki de en az geçirdiği topluluk yahudilerdir (bunu da itiraf eder) siyahlar, asyalılar, italyan-amerikalılar, irlandalı-amerikalılar kimse şakalarından kurtulamaz.

    dün gece film izleyecektim ama adamın videolarına sardım tüm gece. jimmy kimmel, jimmy fallon, jay leno, craig ferguson, conan o brien, larry king, jon stewart (lan yazdıkça yazasım geldi) hepsi adama aşırı şekilde saygı duyar. bu kadar insanın sizi görünce ayağa kalkması amerikada (ve hatta dünyada) kolay rastlanır bir şey değildir. bunda yaşının etkisi de büyük ama 1980'lerde çıktığı programlarda da kendisine benzer ölçüde saygı gösterildiğini görebilirsiniz.

    şurada direkt ayağa kalkmıyorlar (neden bilmiyorum normalde kalkarlar) ama sonrasında yakın çekimlerde tüm o milyonlar değerindeki ünlülerin, dizi/film yıldızlarının yüz ifadelerine bir bakın.

    merak edenler youtube'da adını aratarak onlarca muhteşem videosuna ulaşabilir. hızına hayran kaldım lan adamın, yok böyle bir şey, aklınıza gelen tüm komedyenleri unutun, bu kadar senedir bir insan nasıl bu kadar keskin bir zekaya sahip olmaya devam edebilir diye düşüneceksiniz.

    yazmayı unutmuşum en başta, onu bu kadar değerli kılan şeylerden biri de kendi esprilerini/taşlamalarını tamamen kendisinin yazmasıdır. yani bir programa katılır, sunucuyla veya konuklarla muhabbet eder ve bunun hiçbiri önceden yazılmış değildir.

    hayatını anlatan belgesel için (bkz: mr. warmth the don rickles project)
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap