5 entry daha
  • turistik bir ilçede yaşayan, ailesi turizm sektöründe çalışan şahsımın da katıldığı tespit.

    benim babam nereden baksan 20 yıldır turizm sektöründe çalışır. o kadar çok ekmek yedik ki bu sektörden, anlatamam. annem de son 10 senedir çalışıyor ve o da turizm sektöründeydi. bu yaz sektör değiştirecek, her neyse.

    ben 90'lı yılların sonunu falan hatırlıyorum, 10 yaşlarındayım. babam ne istersek alırdı, dolabımız ağzına kadar dolu olurdu. hatta ben ananas ve kivi gibi tropik meyvelerle o zaman tanışmıştım.

    şimdiyi anlatayım mı? ekmek alacak para bulamadığımız zamanlar oluyor. ben okulu yeni bitirdim, öğretmen olmam için daha formasyon almam gerekiyor, bir yığın masraf. taze işsizim yani. dolabımızda şimdi bırak kiviyi, salatalık yok. 2 lira bizim burada pazarda. ama yok.

    1 hafta oldu, turizm sektöründe çalışan bir arkadaşla konuştum. malum işsizim, iş kovalıyorum ve 5 ay geçici bir işe ihtiyacım var. adam şiddetle turizm sektöründen uzak durmamı önerdi bana. gelecek gemilerin iptal olduğunu üzüntüyle anlattı. biraz da karşılaştırma yaptık öteki yıllarla. adam şu cümleleri kurdu, eksiksiz yazıyorum; ''türkiye ve yunanistan'ı ele al. yunanistan'da otel konaklama ücreti 10 euro olsun. türkiye'nin de 10 euro fiyat çektiğini varsay. terör örgütleri bu acenta ve firmalara mesaj yolluyor ''biz bu yaz türkiye'de bomba patlatacağız, gelirseniz ölürsünüz'' diye. adam bakıyor, ikisi de 10 euro, yunanistan'ı tercih ediyor. türkiye ne yapıyor o zaman? fiyatları 4-5 euroya çekiyor. sürümden kazanmak için. e o zaman ne oluyor? ülkesinde adam yerine konmayan adam, bizim ülkemizde gelip krallar gibi ağırlanıyor, konaklıyor, yiyor içiyor.''

    3-5 saniye düşündüm bu konuşmadan sonra arabanın içinde; ''ulan, ne ara bu hallere geldik..''
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap