8 entry daha
  • survivor izlememenin atom parçalayanlara ait bir tercih olmadığının farkındadır.

    işin siyasal, sosyal boyutunu geçiyorum. survivor ve temsil ettikleri bir örneklemdir. net hedef alınması bu yüzden. yoksa bu konseptteki diğer yarışmalar, 90 dakikalık maçın üzerine 5 saat konuşulan programlar da aynı. bu ülkenin ciddi bir vizyon ve fikir üretimi eksikliği var.

    "gelişmemizi istemiyorlar" dediğin ülkelerde insanlar kafa dağıtmak için tv karşısında çürümüyor. insanlar kafa dağıtmak için sanatla uğraşıyor, üretiyor, bir zanaat öğreniyor, spor yapıyor, yazılım geliştiriyor, dil öğreniyor, geziyor, düşünüyor, sivil toplum kuruluşlarında çalışıyor, toplumun gelişimi için bir katkıda bulunuyor.

    sen "kafa dağıtmak için bi survivorımız var ona da karışmayın yeaaa"
    diyorsun. zaten sadece bir televizyonun olduğunu düşünmeni sağladığı için bu içerikler tepki çekiyor. çalışarak kazanma devri bitti, fırsatçılıkla köşe dönme devri pompalanıyor.

    her şeyi geçtim sen bu ülkenin göbeğinde insanlar ölürken, daha cenazeleri teslim edilmemişken, tutup o gerizekalı programı tartışmaya devam ediyorsan sen küçümsenmeyi hak ediyorsun. evet hiçbirimiz bir şey yapamadık, evet sen izlemeyince ölenler geri gelmeyecek. iki gün sonra hepmiz işine hücüne döndük. ama bu saygıdır at kafalı. ülkene, insanına saygı. bu topraklarda çoktan kaybettiğimiz mevzu. ve bunda bütün gün sadece kavga ve desikoduyu pompalayan bu yarışmaların payı olduğu için insanlar tepki gösteriyor.

    dünyada internet kullanımında orta sıralardayken sosyal medya kullanımında ilk sıralardayız. bu tezatı bir düşün. tamamen boş muhabbetler üzerine. kuzey avrupa ülkeleri, yarı nüfuslu benelux ülkeleri yeni nesil genç girişimcilerle kaynıyor. 30 yaşın altında insanlar uluslararası çapta şirketler kuruyor. 20 yaş altı gençler uygulamalar geliştiriyor. ve bizim emekli maaşımızı ödeyecek genç nüfusumuz onların geliştirdiği uygulamalarla survivor tartışıyor.

    o televizyonu kapattıktan sonra yapabileceğin milyonlarca seçeneğin var kardeşim. o milyonlarca seçenek arasında elbet biri de atomu parçalar ya da ona eşdeğer bir şey çıkaracak işler yapabilir. o yüzden "işten gelince bir survivorımız var amk, sen izlemiyon da atomu mu parçalıyosun" demeye hakkın yok. kapat o televizyonu.

    ve aslında survivor izlemeyenler kimseyi küçümsemiyor. ama survivor izlemediğini belirttiğinde anormal bir şeymiş gibi bir tepki geliyor. bu da entel oldu iyice gibi... aslında izleyenler küçümsenecek bir davranışta bulunduğunu hissediyor. ki bu daha acıklı
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap