56 entry daha
  • --- methiye ---

    mükemmel düşünülmüş ve mükemmel işleyen bir program/oyun.

    yaklaşık 15 sene önce gitar çalmaya başlamış, başlarda istikrarlı olsam da sonrasında düzensiz bir şekilde çalışmaya devam etmiş, yıllarca ara vermiş, 1-2 sene önce bir kaç aylığına tekrar düzenli çalışmış, sonra yine bırakmış birisiyim.

    aylardır ısrarlı bir şekilde rüyalarıma girmesi, bıraktığım için inanılmaz huzursuz hissetmemin sonucunda, ve 2 gün önce yeni bir gitar hediye almış olmamın de etkisiyle*, tekrar gitar çalışmaya başladım.

    ama bu defa hazırlıklıydım: steam indiriminden rocksmith 2014, gitti gidiyordan da real tone cable satın almıştım ve pusudaydım. ruhsal olarak da hazır olduktan sonra 2 gün önce başladım rocksmith derslerine.

    ilk 2-3 ders gitar tutuşu, pena kullanımı gibi konularla geçen tırt dersler bana kalırsa. yani sıfırdan başlıyorsanız eğer, bunları buradan tam olarak algılayabilmenin çok zor olduğunu düşünüyorum. bilen birisinin size canlı canlı, duruşunuzun nasıl olması gerektiğini, penayı nasıl tutup nasıl kullanmanız gerektiğini vs adam akıllı bir göstermesi gerekir bence. eğer bu kısımları çözdüyseniz, gerisini rocksmith hallediyor.

    henüz yeni başladığım için, başlangıç dersleriyle gidiyorum doğal olarak ve buradaki konu anlatımları oldukça kısa geçilmiş, ama zaten anlatılacak çok da bir konu yok bana kalırsa, çünkü kendini geliştirmenin yolu zaten çok fazla alıştırma yapmaktan geçiyor.

    alıştırmalar kolaydan zora doğru gidiyor ve ancak tüm notaları hatasız çaldıysanız bir sonraki aşamaya geçiliyor. burada benim en beğendiğim konular ise şunlar:
    -sizin çalma yetinize göre alıştırma hızını düşürebiliyor kendi kendine ve "önce bunu bi yapalım bakalım sonra hızlanırız" diyor.
    -perdenin sağına/soluna diğer notaya doğru kaydıysa parmağınız ya da tamamen yanlış perdeye bastıysanız ok işareti ile yön gösteriyor.
    -zamanlama hatalıysa onu da söylüyor.
    -bir dersi tamamlamak için çok kolaydan başlayıp zora doğru giden oldukça çok egzersiz var ve eğer benim gibi hepsini %100 tamamlamadan diğer derse geçmeyeceğim gibi bir takıntınız varsa, hem parmaklar hem de perdelerin yerlerini ezberlemek adına cok faydalı oluyor.
    -egzersizlerin bir yerini çalmakta ya da bir bölümden diğerine geçmekte zorlanıyorsanız, "repeat riff" bölümüne girip zorlandığınız yerleri seçerek sürekli aynı yeri tekrar edip hızlı bir şekilde geliştirme şansınız oluyor.
    -derslerden sıkıldıysanız eğer şarkı öğrenme kısmına girip, bir şarkı seçip egzersizlere orda da devam edebiliyorsunuz.

    bu egzersiz kısımları epey faydalı bence, çünkü 1-2 sene önce gitar dersi almaya başladığımda, derste güzel hoş, çalışıyordum, ama eve geldiğimde aynı şeyleri tekrarlamaktan ve kendi kendime abuk subuk egzersiz yaratmaya çalışmaktan yoruluyor/sıkılıyordum. ama rocksmith 2014 gitar çalmayı oldukça eğlenceli ve öğretici bir hale getiriyor.

    kısacası tavisye soran varsa eğer, kesinlikle tavsiye ederim.

    --- methiye ---
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap