71 entry daha
  • (bkz: orospu nastenka)

    sonra niye küfür ediyorsun. edilmeyecek gibi değil. işte her insanın hayatından bir nastenka geçiyor. allah da belalarını versin. şu mektubu okuyun, bu bile yeter küfür etmek için.

    --- spoiler ---

    "bağışlayın beni! diyordu. ayaklarınıza kapanarak, sizden af diliyorum. hem sizi, hem kendimi aldattım. bu bir düş, bir hayaldi. bugün sizi düşünerek kahroldum. ne olur, bağışlayın beni!

    suçlamayın beni, çünkü size karşı hiç yalanım yoktu. sizi seveceğim demiştim. sizi seviyor, size karşı sevgiden de büyük bir duygu besliyorum. tanrım! olanak olsa da ikinizi birden sevebilseydim... ne olurdu siz, o olsaydınız! (bu sözler bana yabancı değildi,) sizin için şimdi neler yapmak istemezdim. ne kadar hüzünlü ve kederli olduğunuzu anlıyorum. sizi kırdım. ama sevgiyle kin bir kalpte uzun zaman barınamaz. siz de beni seviyorsunuz.

    size teşekkür ediyorum! evet, sevginiz için teşekkür ediyorum. çünkü hayalime, uyanınca bile uzun zaman unutulmayan tatlı bir düş işlediniz. çünkü bana kalbinizi kardeşçe açtınız, yaralı kalbime huzur, mutuluk vermek istediğiniz anı yaşadıkça unutmayacağım. beni bağışlamakla kalbimdde gömülü size ait anıları sonsuz minnet duygularımla bir kat daha yüceleştirmiş olacaksımız. bu anıyı ruhumda ölünceye kadar saklayacağım. kalbim ihanet bilmez; daha dün, bağlı olduğu kimseye bir an içinde nasıl dönüverdiğini gördünüz.

    birbirimizi yitirmeyeceğiz. bize gelir, bizleri unutmazsınız. her zaman arkadaşım, kardeşim olacaksınız. karşılaştığımız zaman bana elinizi uzatırsınız değil mi? uzatacaksınız; beni bağışladınız, değil mi? beni eskisi gibi seveceksiniz, değil mi?

    evet, sevin beni, unutmayın. çünkü bu anda ben de sizi öyle seviyorum ki!... sevginize lâyığım, hakedeceğim onu aziz dostum!

    önümüzdeki hafta onunla evleniyoruz. beni eskisi gibi seviyor, asla unutmamış. ondan söz açtığım için darılmayın. size onunla birlikte gelmek istiyorum. onu seveceksiniz olur mu?
    bağışlayın, unutmayın ve sevin.
    sizin nastenka'nız."
    --- spoiler ---
267 entry daha
hesabın var mı? giriş yap