1 entry daha
  • nasıl ki kaos gl'nin dediği gibi eşcinsellerin özgürleşmesi heteroseksüelleri de özgürleştirecekse, kadınların özgürleşmesi de erkekleri özgürleştirecektir.

    özgürlük ve bağımsızlık anlayışı cinsiyet değil mentalite anlayışıdır bu kadar basit. bunu savunmak için de herhangi bir cinsiyete değil, akla mantığa ve vicdana gereksinimin var.

    ha kokuşmuş cinsiyetçi üç kuruşluk fikirlerinizi de alır elinize veririm. eşcinselim ve kadınlara benimle yatsınlar diye yaranma gibi bir derdimin olması -teknik olarak- olanaksız. beni zincire vuran her şey onları da zincire vuruyor, nasıl yoldaşları olmayayım ki?

    işin kötüsü bu zincirden hetero erkek arkadaşlarımızın bilekleri de muzdarip ama bir çoğu feminizmi erkek düşmanlığı sandığı için yolları bir hayli uzun.

    ekleme: gecenin o saatinde yarı kapalı gözle yazınca erkek düşmanlığı diyeceğime kadın düşmanlığı demişim. uyaran arkadaşlara teşekkür ederim düzelttim.

    feminizmin ne olduğunu bilmeden ve işte tam bu nedenle "o zaman hesabı da öde, o zaman askere de sen git." diye şahane duyar kasan er vatandaşlar gördüm. tıpkı başörtüsü özgürlüğü için gösteri yapan ve içinde tek bir kadının olmadığı gruplar ya da mütevazılığa övgüler yağdıran nihat hatipoğlu gibiler. =-)

    bahsettiğiniz "roller" işte tam da feminizmi anlamayan kafaların ürünü beyler. sen kadını önce şiddetle ve zorbalıkla sindirir, ona iş yaşamı ve toplumsal yaşamda ikinci sınıf insan gibi davranır, sonra da ona sanki şiddeti tacizi tecavüzü kadınlar kendi kendine yaratıyormuş gibi kurtuluşu da "erkeğin korumacılığı"na bağlarsan sana da birbirinden sıkıcı "erkek dediğin..." rolleri düşer tabii. dua et ki sırf erkek olduğun için her gün öldürülme, kaçırılma, tecavüze tacize uğrama, dayak yeme korkuları yaşamak gibi "varoluş" sorunları düşmüyor payına.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap