14 entry daha
  • filmlerde klasik giriş-gelişme-sonuç (belki biraz da twist) kalıbını görmek isteyen normal sinema izleyicisini, ortadan başlaması ve konuya ait ipucu içermemesiyle sinir eden 2016 yapımı film. yönetmen jeff nichols'ın önceki filmlerinden take shelter gibi bu da, ne olup bittiğiyle ilgili izleyiciye açıklamalar sunmuyor, olayları sanki bir cam bölmenin gerisindeki bir gözlemci gibi izliyorsunuz.

    --- spoiler ---

    abd'de arada sırada yaptıkları garip ayinler veya toplu intihar gibi saçmalıklarla haberlere çıkanlara benzeyen bir tarikat, uzaylı mı mesih mi olduğu belirsiz (belki ikisi de) bir çocuk, onu korumaya ve kaderine doğru götürmeye çalışan iki adam, vakti zamanında anlatılmayan bir neden yüzünden oğlunu terk edip giden ama sonra ona yoldaş olan bir anne ve bütün bunları kovalayan fbi-nsa ajanları. çocuk da dahil filmdeki hiç bir karakter ne olduğunu bilmiyor ki, izleyici olarak biz bilelim.

    ben filmin mistik tarafını, sürekli merak ettiren yapısını sevdim. ama şunu söylemek lazım ki, yönetmenin konuyu toparlayamayacağı ortalara doğru belli olmuştu. yolculuğun sonunda varılacak yeri bekleyenlerin değil de, yolculuğu merak edenlerin seveceği bir film midnight special.

    bu bağlamda nichols filmi close encounters of the third kind tarzı bir son yerine michael shannon'ın ters duran arabada yüzüne çarpan ışık hüzmesi ile bitirseydi belki izleyiciler çok daha gıcık kapardı ama filmin genel havası ve bilinmezliğine daha fazla yakışan bir son olurdu.

    --- spoiler ---
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap