20 entry daha
  • efsanevi rap sanatçısı tupac amaru shakur'un** kasım 2016'da gösterime girmesi planlanan otobiyografik filmi.

    http://www.imdb.com/title/tt1666185/?ref_=ttmi_tt

    vasat bir yönetmen (benny boom) ve tecrübesiz senaryo yazarlarına (ed gonzalez ve jeremy haft) sahip olması, bende (bir diğer hip hop hikayesi olan) straight outta compton'un gölgesi altında kalacak bir film olacakmış izlenimi bıraktı; umarım yanılırım.

    2 gün önce yayımladıkları ilk fragman'ın ana teması ve fragmanın anlatıcısının 2pac'ın annesi, black panthers neferi aktivist afeni shakur olması, filmin oldukça politik olacağı yönünde sağlam sinyaller veriyor.

    doğru hikayenin peşinde olmaları beni acayip sevindirdi. çünkü 2pac kardeşimizin benim gözümde efsane olmasının ana sebepleri harika şarkı sözü yazma yetisiyle beraber, ilk iki albümleri olan 2pacalypse now ve strictly 4 my n.ı.g.g.a.z...'da takındığı sistem karşıtı politik tutum ve adaletsizliklere karşı taşıdığı öfkedir.

    black panthers'in efsane ismi olan bir vaftiz baba (geronimo pratt), fbi'ın yıllar yılı en çok arananlar listesinde bulunan bir üvey baba (mutulu shakur), aktivist bir anne (afeni shakur) ve hepsinden de efsane, hapisten kaçıp küba'ya sığınan polis katili aktivist bir teyze (assata shakur) sahibidir bu adam. ismini ise ispanyol sömürgecilere isyan edip, sonunda idam edilen peru yerlisi direnişçi lideri tupac amaru ıı'den almıştır.

    fragmandan çıkardığım kadarıyla filmin, 2pac'ın ilk iki albümde takınıp onu (neredeyse) hareket lideri haline getiren asi politik duruşunun, zaman içinde nasıl da (o bile anlamadan) kişisel güç ve para savaşına yenik düştüğünü anlatacakmış gibi durması, beni heyecanlandırmaya yetti. filmin ana teması böyle çıkmasa dahi, bu konulardan bahsetmesi bile başlı başına şık bir hareket. çünkü popüler kültürün bizden esirgemeye çalıştığı gerçek 2pac, ilk albümünde bulunan şu şarkısının sözlerinde ve öfkesinde gizlidir a dostlar:

    https://www.youtube.com/watch?v=esovlpkyume
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap