• gerçekliğine çok kuvvetli bir şekilde inandığım durum.

    sözün sonunu en baştan söyleyeyim; cemaat nasıl ki hakan şükür'ü enes kanter'i bir reklam unsuru olarak kullanmış - kullanıyorr ise hükümet de benzer şekilde arda turan'ı kenan sofuoğlu'nu medyada şişirerek bir pr aracı olarak kullanıyor.

    arda turan türkiye standartlarında yetenekli bir futbolcu buna şüphe yok. galatasaray'da çok iyi oynadığı maçlar oldu ama ben hiç bir zaman bir sezonu alıp götürdüğünü, milli takım maçları da dahil bir kaç büyük maçın tek başına yıldızı olduğunu hatırlamıyorum. her halükarda mevcut yetenekleri ile 13 milyon euroluk bir bedelle atletico madrid'e transferi gayet normaldi.

    şimdi atletico madrid'te la liga istatistiklerine bakalım;

    2011-2012 sezonu 33 maç - ort. 65 dakika oyunda kalma - 3 gol 6 asist,
    2012-2013 sezonu 32 maç - ort. 67 dakika oyunda kalma - 5 gol 6 asist,
    2013-2014 sezonu 30 maç - ort. 64 dakika oyunda kalma - 3 gol 4 asist,
    2014-2015 sezonu 32 maç - ort. 73 dakika oyunda kalma - 2 gol 4 asist,

    şimdi ben hatırladığım kadarıyla arda'nın atletico madrid'in değişmez ilk 11 oyuncusu olduğunu dahi söyleyemiyorum. bazı maçlar ilk 11 çıkardı bazı maçlar yedek. bir sağ açığa göre sükse yaratacak gol ve asist rakamları hiç olmadı, artı 4 senede rakamlarda bir ilerleme de yok.

    ama gelin görün ki barcelona gibi son 10 seneyi sürklase etmiş bir uzay takımı çok ihtiyacı olmadığı halde, her sene altyapısından arda turan potansiyelinde 2-3 adam yetiştiği halde hem de transfer yasağı mevcut iken (6 ay oynatamayacağını bildiği halde) gidiyor arda turan'a 34 milyon euro sayıyor. işte benim buna aklım bir türlü yatmıyor.

    bu 34 milyonluk transfer bir kaç kupa maçında ve kolay la liga maçlarında oynatıldı ve şuan tamamen yedek bekletiliyor.

    şimdi arda turan'ın avrupa macerasından sonraki gelişmelere bakalım;

    -gol sevinçlerinde secdeye yatış başladı mı? evet.
    -gezi olaylarında çok sonradan da olsa hükümet'i aklayıcı yorumlar var mı? var.
    -"faizler düşürülmeli" diyerek ekonomi uzmanı kesilme ve doğrudan rte'ye destek var mı? var.

    ve en sonunda "benim başkomutanım rte'dir" açıklaması geldi.

    hükümet kanadına bakalım;

    -hükümete yakın tüm medyada "ardalı barcelona" diye başlayan ve sıçtığı kaba kadar haber olan yüceltilen bir arda turan örneği görmeye başladık mı? evet.
    -avrupa şampiyonası'nda tepki görülünce bir cumhurbaşkanı tarafından ilk defa bir futbolcu doğrudan ismiyle kollandı mı? evet.

    benim düşünceme göre arda turan'ı barcelona'ya sponsor türk hava yolları marifetiyle hükümet transfer etmiştir. bu transferin bedelinin büyük kısmını veya tamamını türk hava yolları ödemiştir. önce herkesin hayranı olduğu bir star yaratılmış sonra bu starın bariz desteği ile halkın gönlünü kazanma (veya var olanı kaybetmeme) politikası izlenmiştir.

    aklım mantığım başka türlü bir açıklamayı kabul etmiyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap