5 entry daha
  • bu filmi dışı arçelik içi hitachi emektar televizyonumuzda ilk gördüğümde, o sıralar pek revaçta olan "zenginler de ağlar"* filminden mülhem bir isimlendirme yapıldığını düşünmüştüm.

    filmde nuri alço'nun "ben al capone'un hayatını okudum" demesi ve robert de niro'nun al capone'u canlandırdığı untouchables adlı filmdeki benzer sahneye atıfta bulunur bir şekilde "abi karının yanında konuşmasak" sözüne dellenip adamın kafasına değnekle girişmesi ayrıca dikkat çekicidir.

    filmlerimizdeki "ve mutlu son" klişesi mi desek ritüeli mi desek bilemiycem, bu filmde de bâriz bir şekilde kendini gösteriyor. bîlhassa filmde kartal yuvası olarak geçen mekânda geçen kavga dövüş sahnesi sonunda, tutuklanan suçluların aynı anda toplanması, bir araya gelmesi sahne oyunlarının sonundaki seyirciyi selâmlama kısmını andırıyor.

    en son 25 aralık 2001 tarihinde kanal 7'de yayınlandığını gördüğüm ve evdeki kısıtlı teknolojik imkânlarla** bir kaç sahne yakalayabildiğim* bu filmden bazı kareler :

    "polisin cesedini getireyim diyor" (447 kb)
    http://www.freewebtown.com/…/katillerdeaglar001.gif

    mutlu son'a gidişin habercisi, tutukluların toplanması: (526 kb)
    http://www.freewebtown.com/…/katillerdeaglar002.gif

    filmde bir de cüneyt arkın'ın az önce kendisini vuran banu alkan'a hitâben söylediği (kendi sesiyle değil tabi) bir takım sözler vardır ki aşağı yukarı şöyledir : "bu paranın kaynağı nereden geliyor diye hiç sormadın mı güzel kız ?"
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap