67 entry daha
  • tom hanks’ın başarılı oyunculuğuyla daha da güzelleşmiş filmdir.
    bu kazanın bir benzeri ısveçte yaşanmış, kanatlardaki buzlanma sorunu nedeniyle motorlar durunca pilot uçağı gottröra yakınlarında bir tarlaya sorunsuz indirebilmişti. ( evet tarlaya)ucak düşerken kanatlarıyla ormandaki ağaçları üstten biçerek inmiş, pilot steffan rasmussen aynı filmdeki gibi havalimanı yakın olmasına rağmen zamani olmadigi icin geri dönmeyip yere mecburi iniş yapmıştı.sonraki olaylar daha ilginçti. sivilhavacılık meraklısı olarak size devamını aktarayım:

    scandinavian airlines flight 751 md-81 sk 751dana viking’in gövdesi 3 parçaya ayrıldı ve ölen olmadı.24 yaralı vardı.15 dakikada ilk kurtarma helikopteri olay yerine vardı.
    tarla sahibi liv ve eşi johan koşarak kazazedelere ilk yardımı yaptılar ve titreyen yolculara kahve ikram ettiler.(düşünün evinizde kahve icip tv izlerken büyük bir gürültüyle tarlanıza uçak düşüyor)
    pilot rasmussen’de tıpkı filmdeki gibi başarılı inişinden dolayı kahraman ilan edilmişti ama sonra erken emekli edildi. yardımcısı ulf sedermark daha sonra airbus 330’un kaptanı olacaktı.hosteslerde kral tarafından ödüllendirdiler çünkü soğukkanlılıkla görevlerini başarıyla yerine getirmişlerdi.
    sully filmi suçlanan pilot ve yardımcısına odaklanmış, yolcuların yaşadıkları ise basit sahnelerle geçiştirilmiş. o uçağı bilemem ama yukarıda anlatılan dana viking'in yolcularından yarısı bu kazadan sonra yaşadıkları travma sonucu yaşamları boyunca bir daha hiç uçamadılar.

    http://www.expressen.se/…anslorna-efter-20-ar-igen/
188 entry daha
hesabın var mı? giriş yap