7 entry daha
  • avrupalılar özellikle almanlar şikayet konusunda duyarlıdır, geçenlerde anadolu şehirlerinden birinde bir olay dinledim tam buna uygundu;
    çiftçi dostlardan biri, alman ... marka bir biçerdöver satın alıyor. bu marka araç buralarda pek kullanılan bir tür değil. neyse bu araçlar mevsimlik iş gören araçlar ve mevsime yakın bir dönemde araç alttan bir darbe alıyor ve bir parçası hasar görüyor. garanti kapsamında olduğundan istanbul'daki yetkili servisi aranıyor. tipik servis yaklaşımı ile bugün yarın adam oyalanıyor. parça elimizde yok deniyor, gümrükte takıldı deniyor falan filan, çözüm yok. en son bu çiftçi arkadaş, bu işleri az çok bilen ve yabancı dili iyi olan akrabasına olayı aktarıyor, bu arkadaş almanya'da bulunan bu firmanın müşteri ilişkilerine konuyu anlatan bir mail yazıyor ve alman duyarlılığı burada başlıyor.
    mail'i alan adamlar derhal dönüş yaparak aracın motor şasi numaralarını istiyor ve araştırma başlatıyorlar. tekrar bir dönüş yaparak, biz de bu aracın uzun süredir hareketsiz olduğunu takip ediyorduk ve sebebini araştırıyorduk ama istanbul'dan bayiden bir cevap gelmediği gibi bize aracın arızası ile ilgili bir siparişte gelmedi, cevabı verilip ertesi gün hiç bir masraf talep edilmeden 6500 eur tutarında ki parça uçakla yollanıyor. gümrük işlemleri, vergisi, nakliyesi ve tüm masraflar karşılanıp araç kullanır hale getiriliyor. bir sürü özür ve bir davet mektubu ile çiftçi arkadaş almanya'ya davet ediliyor. arkadaş davete icabet ediyor ve güzel bir şekilde misafir ediliyor. bu olay tabi ki çevrede duyuluyor ve bu marka yaklaşık yirmi araç satışı gerçekleştiriyor .
    müşteri memnuniyeti bakış açısı adamlara bir pazar daha kazandırıyor. işte aramızda ki fark bu. hani vardır ya iki resim arasında ki yedi farkı bulun , burada fark onlarca yüzlerce.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap