61 entry daha
  • lüks yaşam ile zulmün kol kola yürüdüğünün tecessüm etmiş hali bana kalırsa valeler.
    teoride nedir? mekana geldin, park yeri aramadan adama veriyorsun anahtarı falan o alıyor park ediyor çıkışta da parasını alıyor. sen arabayı nereye park ettiğini düşünmüyorsun, o derdi çekmiyorsun ve parasını vererek bütün bu dertlerden kurtuluyorsun.
    bu teoride bir zalimlik var içkin olarak. örneğin istanbulda boğazdasın, ve biliyorsun ki park yeri yok 1 km ilerde ve geride. vale bu arabayı nereye park ediyor? kimi ev sahibinin boğazına yapışarak, kimi "valeye vermeden" araba park edenin arabasına yan gözle bakarak, yolu tıkayarak, trafik oluşturarak, o araçları oralara sıkıştırıyor. bunu ne karşılığında yapıyor? senden alacağı 15-20 lira karşılığında. sen buna razısın, vale zaten dünden razı. ortaya çıkan şey, o 15-20 lirayla hiç alakası olmayanlar için baskı, trafik, sinir harbi...vs. bunlar senin umrunda mı? tabi ki değil. zulüm işlendiyse de sen onun parasını peşin verdin çünkü...
    bugün etiler de, bebek de, emirgan da ve diğer lüks mekanlarda kanser bir trafik problemi var ise, bunun sebebi oradaki mekanlara gelenler ve o valelerdir. ki boktan trafiklerde 1 saat beklemelerine rağmen kimsenin korna bile çalmamasından, herkesin bu düzene razı olduğu anlaşılabilir rahatça. peki siz, yani o lükslükle alakası olmayan basit vatandaş? tabi ki o lüks sizin omzunuza binerek yükseliyor. siz de dayak yemek korkusu ile çok ses çıkaramıyorsunuz. polis de başına bir iş gelmemesi için ses çıkarmıyor.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap