36 entry daha
  • peter weir'in aynen fearless'ta oldugu gibi etrafindaki yalanci dunyadan ve ikiyuzlu cevreden kacmaya, kurtulmaya calisan bir adamin hikayesini anlattigi filmi.

    --- spoiler ---
    truman burbank yalanci, ikiyuzlu insanlarin arasindaki tek gercek insandir... yani true man... aslinda truman teker teker hepimizi temsil etmektedir ve bize butun bu yalanlarin bir parcasi olmamamizi ogutlemektedir.
    bana kalirsa bu acidan bakildiginda, sistem veya medya elestirisi ikinci planda kalir. asil vurgulanan icinde yasamakta oldugumuz dunyanin iki yuzlulugu ve sahtekarligidir. ve bu dunyadan kendimizi soyutlamak, bizi cevreleyen yalanlar cemberinden kurtulmak tamamen bizim elimizdedir. film bizim acimizdan boyle bir umutla sona erer. truman'in finalde actigi kapinin ardi karanliktir. kendisini neyin bekledigini bilmemektedir. bu noktada bir secim yapmak zorundadir. ya o guvenli, steril ama yalanlar uzerine kurulu cevredeki yasamini surdurmeyi, ya da karanliga dalip saf gerceklerle yuzlesmeyi seçecektir. truman tercihini karanliktan yana kullanır. evet, belki christof'un vaadettigi gibi guvenli degildir o karanlik, ama her ne olursa olsun gercegin orada oldugu kesindir.
    --- spoiler ---
768 entry daha
hesabın var mı? giriş yap