2 entry daha
  • kultur bakanligi destegiyle yapilmis bir cizgifilm. didaktik ogelerle bezenmis, dort kahraman cocugu anlatiyor. cocuklar icin guzel olabilir cunku istanbul'un en belirgin mekanlarini tanitiyor.

    diger yandan beni rahatsiz eden unsurlar da var: sarisin kizin elindeki tablet. cocuklari tabletten uzak tutmaya calisiyoruz guya, surekli sinirlar koyuyoruz. o kiz butun gun tabletle takiliyor.

    ıkincisi, bu cocuklar cinar haber verince bir oraya bir buraya gidiyorlar. analari babalari yok mu? ne haber veriyorlar ne arayan soran var. bu kismi bosluk.

    ucuncusu, gurgen yeni icatlar yapabilecek kadar zeki biriyse yemisim tarihi. tarihten gecemiyormus da sekizinci siniftaymis. astronot olacakmis. tarih nedir ya?

    dorduncusu, azmi de bir birey ve gurgen surekli onu itip kakiyor. bu sekilde cocuklara guclu olan zayifi ezer mantigi yerlesebilir. bu normallesmis durumda bu cizgifilmde. azmi'nin istekleri yok, onun kiymeti yok. olmasin oyle.

    bir de gargamel ve azman benzetmesi yapilmis, dogru olabilir ama benim kizim gurgen'i despicable me'deki doktor gru'ya benzetiyor. siyah kazak, kot pantolon, kel filan. ust beden kocaman alt beden kucuk. buradan esinlenildigini dusunuyoruz biz ana kiz.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap