5 entry daha
  • sözlükte yapılan başlık, yazar engellemeler/düzenlemeler insanların gelmek/yaşamak istediği bir ortam ve seviye ile ilgili...

    bu sözlük için değil her alanda böyle.

    troll/trolleme aşağı yukarı her alanda olduğu gibi türkiye'de de farklı bir mana kazandı. bir insanın ilgi çekme, para vb bir şey için ne kadar adileşip, aşağılık hale gelebileceğini defalarca, tekrar tekrar gördük. artık bunu da yapmaz dediğiniz mevzular onlarca kez kat kat aşıldı, herkes biliyor ki bazıları için yasanın da ötesinde dini, ahlaki, vicdani, insani bir sınır yok.

    buna benzer olaylarda düzenlemeler her alanda yapılıyor ama sonuç ve değişim için esas olması gereken biçimi trollük yapanlarla değil, trollerin hedefledikleri kitle ile alakalı olmalı. onlarca kez yazıldı trolü besleyen, büyüten aldığı tepkidir, zaten bunun için daha adi, daha tahrik edici, daha aşağılıkça yazar, davranır, bile bile yalan söyler, iftira atar. eğer ilgi görmez ise 2-3 daha karalar öyle kalır, altına yazan çizen en fazla gene ilgi çekme peşindeki velet, ergen takımı vs olur.

    bu tür uygulamaların sonu ucu bucağı yok, bir açığı, şusu busu illa çıkar yapılması geren ateşe odun olmamak. istediğiniz seviyede bir ortama kavuşmanın yolu bunlardan değil, sizden geçiyor.

    bu sebeplerden kullanmayacağım listedir...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap