• "mü'minin rüyası, nübüvvetin kırk cüzünden bir cüzdür. bu rüya, anlatılmadığı müddetçe bir kuşun ayağında (takılı vaziyette) durur. anlatılacak olursa hemen düşer."

    bu hadisin ne manaya geldiğini merak eden internetten araştırsın. ben sadece başlıkla ilgili kısmı açıklamak istiyorum.

    öncelikle nübüvvet diyanet kaynaklarına göre şu manaya gelir ;
    'allah ile insanlar arasında dünya ve âhiretle ilgili ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla yapılan elçilik görevi.'
    mülk suresi sekizinci ayette ""
    neredeyse cehennem öfkeden çatlayacaktır! oraya her bir topluluk atıldıkça oranın bekçileri onlara, “size bir uyarıcı gelmemiş miydi?” diye sorarlar."" denmektedir. nebi müjdeleyici, uyarıcı, yol gösterici, korkutucu, elçi ve içimizden biridir. ve yine kuran'a göre içimizden bir peygamber gelmedikçe bize azap edilecek değildir. kendisine peygamber gönderilmemiş kavimler fetret döneminde sayılırlar. akıbetlerinin ne olacağı ise tartışmalıdır. nebinin vazifesi yaptıkları yüzünden veya tercihleri yüzünden başlarına kötü şeyler gelebilecek olanları uyarmaktır. bu uyarıya kulak verecek olanlar kararsız kalanlar ve yardım bekleyenlerdir. bunlar bu konuda mümindirler.

    son peygamber hz. muhammed (s. a. v) 'dir. ondan sonra nebi yoktur. ve aradan 1400 yıl geçmiştir. onun elçiliği temiz bir su ise bu kadar uzun yılda o suya çok kir karıştırılmıştır. su aynı sudur ama bazen insanlara o kirler zarar vermektedir. bir sürü farklı yol, mezhep, cemaat, görüş çıkmış ortaya gavurluk müslümanlığa karışmış. insanlar kime inanacağını şaşırmış. bu durumdaki insanlar yani allah için hangisi doğru davranıştır bahsinde kararsız kalan müminler allahtan haber getiren nebinin yokluğunda nübüvvetten bir cüz olan rüyalar yoluyla doğru yolu ve davranışı seçebilirler. rüyalarda bizi ayıktırmak için olası tehlikeler hissettirilir. korkunç yerler, hayvanlar, durumlar ve ya tam tersi teşvik edici hoş şeyler hissettirilir.

    işte rüyanın bize elçilik eden bir yönü vardır. özellikle kendini müslüman gösterip her türlü pisliği yapan insanların melanetinden uzak kalmak ve salih, temiz işlerin neler olduğunu anlamak için rüyaları ciddiye almak gerek. bunun için ise temiz ve düzgün bir niyetimiz olması gerekir. bu durumda olan mümin için rüya kırkta bir bile olsa nebi mesabesindedir. ve nebinin sözüne uymayan zarara uğrar.
hesabın var mı? giriş yap