130 entry daha
  • --- spoiler ---

    farklı bakış açılarını izledikçe elle tutulmaz, gözle görülmez olan gerçeklik algısı tekrar tekrar parçalanıp baştan kuruluyor. iki farklı bakış açısı arasında nadir de olsa ortaklıklar gördüğümüzde, demek ki iki farklı insanın aynı olayı benzer bir şekilde yaşaması da mümkünmüş diyerek derin bir nefes alabiliyoruz neyse ki.

    kendi yaşadığımız olayları ne kadar az anlıyoruz. tek bakış açısı, o da çarpık. o nedenle alison'un o beceriksiz halleri, sürekli tarihi baştan yazışı, emin olamayışı, çırpınışı tanıdık. noah, yazıyla ilişkisi nedeniyle belki en azından hikayenin tutarlılığı açısından daha kendinden emin. kurgusu sağlam. alison zayıflıkları, hataları ve yolunu bulma çabasıyla o kadar doğal, o kadar gerçek ki.

    cole'u oynayan joshua jackson, normalde dawson's creekten tanıyıp sevdiğimiz, fringe'le bayıldığımız yakışıklı, sevimli bir insan. dizideki rolü önceki rollerini silip attı, istemsizce omuzlarım kasılıyor adamı gördüğümde, kıl oluyorum. şu kadının yakasından bir düş allahını seversen diye silkeleyesim geliyor.

    noah, tam şerefsiz mi acaba diyeceğin noktada öyle kahramanca bir hareket yapıyor ki, tam yüzeysel diyeceğin anda, öyle bir şey söylüyor ki insan alison gibi kendi değerlendirmesini gözden geçiriyor. bu zamanda ilginç insan zor bulunuyor sözlük.
    --- spoiler ---
266 entry daha
hesabın var mı? giriş yap