10 entry daha
  • madame grusinskaya's car!

    "grand hotel... always the same... people come, people go. nothing ever happens..."

    ama işte hiçbir şey olmuyor mu?

    havaalanları gibi oteller de her gün değişik insanların kim bilir neler yaşadığı yerler. bu yüzden otellerin bu değişken, "yaşayan" yüzünü konu alan filmler ayrı bir ilgimi çekiyor. mesela işte hotel paradiso ya da youth ve hatta the grand budapest hotel.

    yukarıdaki "... nothing ever happens" sözünü söyleyen aynı karakterin, bilge doktorun bir başka sözü de var bu değişken, "yaşayan" yüzle ilgili: "and what do you do in the grand hotel? eat. sleep. loaf around. flirt a little, dance a little. a hundred doors leading to one hall. no one knows anything about the person next to them. and when you leave, someone occupies your room, lies in your bed... that's the end."

    birbirinden farklı hedefleri olan, birbirinden farklı karakterlerin belki de hayatlarındaki en önemli birkaç günü konu alsa da film sonuçta onların da büyük bir otelde birkaç günden fazla kalmamış misafirler olduğunu sonunda çok güzel veriyor.

    1932 yapımı bu filmi ben beğendim ama herkese de öneremem. grusinskaya, baron, flaem, preysing, kringelein, suzette... klişe gelebilirler ama çok gerçekler. çok karakter olmasına rağmen, filmin herbir karakterin kişiliğini başarılı bir şekilde işlediğini düşünüyorum. yalnızca grusinskaya'dan yalnızca flaem'den, yalnızca kringelein'den ve tabii yalnızca baron'dan film olurken biz bu filmde hepsini bir arada birkaç gün içinde görüyoruz.

    9/10 dedim 85 yıllık film olduğunu da hesaba katarak.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap