11 entry daha
  • öncelikle sabır. kolik, bebeklerin çoğunda görülen normal bir durum. bebeğinizin canı acıyarak ağladığını morardığını görmek zor. ama bu çağda bile henüz buna çare bulunamadı. bu yüzden kendinizi yemeyin yıpratmayın. hepsi geçecek. allah dermansız dert vermesin.

    ikinci olarak. kolikle ilgili onlarca çözüm yolu okumuşsunuzdur. hiç biri tam olarak koliki gideremez. bir nebze hafifleten size nefes aldıran yöntem sizin için en iyi ilaçtır. koliği hafifletecek bazı yöntemler:

    1.gaz giderici damla. bazısında çok işe yarar bazısında hiç işe yaramaz. bebeğinize iyi gelen damlayı deneyerek bulacaksınız artık.

    2. white noise denen sesler... fön makinesi, elektrikli süpürge ve benzeri sesler bazı bebeklerde gerçekten rahatlatır. bu sesler anne karnında bebeğin duyduğu seslere benziyormuş. bebek de bunu duyunca rahatlıyormuş. bu sesleri youtube'da aratabilirsiniz.

    3. çingene beşiği denen hamak benzeri salıncak. bu salıncak bebeği iyice sarıp sarmaladığı için bebeğin uykuya geçmesini kolaylaştırıyor. iki kişi bir batteniyenin iki köşesinden tutarak bebeği sallayın farkı göreceksiniz. ama alışırsa sürekli ister. bunu da söylemek lazım.

    4. kundak... çağdışı gibi görünse de inanılmaz faydalı olabiliyor. bizim bebekte çok işe yarayan bir yöntemdi.

    5. masajlar. faydası olabilir ben çok fayda görmedim. ayşe öner masaj diye youtubeda arayın ve deneyin belki sizde işe yarar. şunu da eklemeli, bazen sadece altını açmak bezi çıkarmak bile rahatlatıyor.

    6. anne diyeti. eğer çocuk anne sütü alıyorsa annenin yediklerine dikkat etmesi gerekiyor. gaz yapan yiyecek içeceklerden uzak durması gerekiyor.

    unutmayın. hepsi geçecek. başka hastalık olmasın yeter ki...
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap