71 entry daha
  • genelin aksine ben bugün çok büyük bir yukarı yönlü hareket beklemiyorum. hem 3.8 çok ciddi bir psikolojik eşik, hem de ortam kar realizasyonu için çok ideal. ama asıl korkum şu;
    dün güya dolara müdahale edildi ama o kadar cılızdı ki sanki zaten doların ateşini söndürmekten ziyade dostlar alışverişte görsün kabilinden bir hareketti. bunlar şu referandum görüşmelerine kadar doların yukarı yönlü hareketini sadece izlemekle yetinecekler ve tüm maddeler geçtikten sonra ya katar parasıyla veya merkez bankası rezervlerinden piyasaya dolar pompalayıp hareketi aşağı yönlü hale getirdikten sonra kar realizasyonu yapanların da katkısıyla kuru nispeten kabul edilebilir seviyelere indirecekler. kamuoyuna da yine "istikrar" propagandası pompalayacaklar. bu kadar oynak ve yukarı yönlü bir kurla referandum sürecine gireceklerini hiç ama hiç sanmıyorum. ama eğer planları buysa bu bile halkın mal varlığıyla ciddi ciddi kumar oynamaktır. tek bir kişinin istikbali için ekonomiyi oyuncak etmektir.

    dolara gelirsek;
    günün durgun geçeceğini düşünüyorum. hatta belki bir miktar geri de çekilebilir. ama doların şu anki oynaklığı siyasi istikrarsızlık ihtimalinin fiyatlanmasıysa aşağı doğru hareketlilikler zaten karını yeterince realize etmiş kişiler için alım fırsatı olarak da görülebilir. bunların da yine birbirini dengeleyeceğini ve her halükarda durgun bir gün geçeceğini düşünüyorum.

    tabi ki yatırım tavsiyesi değildir.

    edit: sdıuhfdsfhd. daha yazdıklarımın mürekkebi kurumadan dolar 3.81 oldu. hem de piyasalar kapalıyken. demek ki kısıtlı ekonomi bilgisiyle ahkam kesmeyecekmişim! bu da bana kapak olsun. yarın her şey olabilir diye revize edeyim fikrimi ama yazdıklarımı silmeyeceğim.
589 entry daha
hesabın var mı? giriş yap