307 entry daha
  • kesinlikle basit bir dille başlayın. python öğrenebilirsiniz mesela. python ile kod yazmak çok basittir, herkes rahatlıkla öğrenebilir. aklınıza gelebilecek her şeyi de python ile yapabilirsiniz. daha sonra ihtiyaçlarınız dahilinde başka dillere geçersiniz zaten.

    programlamada ilk öğrendiğiniz dil önemlidir. şöyle ki, bir dili öğrendikten sonra diğer dillere geçmek bir iki haftalık mevzudur. çünkü programlamanın temeli tüm dillerde aynıdır, sadece yazım stilleri değişiktir. bu sebeple kesinlikle ilk başta basit sözdizimi olan bir dille başlamak gerekiyor. c, java gibi ağır dillerle başlarsanız sıkılıp bırakabilirsiniz veya öğrenemeyebilirsiniz. zaten artık tüm yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde artık python öğretiliyor ilk etapta basit yazımından dolayı.

    ingilizce bilmiyorsanız öğrenmelisiniz. programcı kendi işini kendi halletmesi gereken bir adamdır. bunu yapabilmek için de araştırma yapabilmelisiniz, araştırma yapmak için ise ingilizce bilmek gerekiyor. (bkz: stackoverflow) dokümantasyonları okumak için ingilizce bilmek gerekiyor.

    başka bir şeye ihtiyacınız yok. bu kadar python taraftarı olduktan sonra birkaç kitap önerisinde de bulunayım.

    ingilizce
    introduction to computer science using python - charles dierbach (bilal'e anlatır gibi anlatmış.) (bkz: bilal'e anlatır gibi anlatmak)

    türkçe
    mustafa başer, ahmet aksoy kitapları.

    türkçe web sitesi
    http://istihza.com/

    bonus: (bkz: bu bilişime fazla kafa yorarsan sıyırırsın)
1366 entry daha
hesabın var mı? giriş yap