1 entry daha
  • fujifilm'in x-t10 güncellemesi yeni bebeği.

    özellikleri;

    -24.3 millions pixels
    -23.6mm x 15.6mm(aps-c)x-trans cmos ııı
    -standard output sensitivity : auto1 / auto2 / auto3(up to ıso12800) / ıso200 to 12800(1/3 ev step)
    extended output sensitivity : ıso100 / 25600 / 51200
    -ttl 256-zone metering, multi / spot / average / center weighted
    -0.39-in., approx. 2,360k-dot oled color viewfinder, coverage of viewing area vs. capturing area : approx. 100%
    0.62x with 50mm lens(35mm format equivalent)
    -4k (3840x2160)
    -15 modes (provıa / standard, velvia / vivid, astıa / soft, classic chrome, pro neg.hi, pro neg.std, black& white, black& white+ye filter, black& white+r filter, black& white+gfilter, sepia, acros, acros+ye filter, acros+r filter, acros+g filter)

    x-t2 ile paralel gidilip aynı sensör ve aynı işlemci konulmuş, boyut olarak biraz küçük ve su, toz geçirmezliği yok. fujiyi bu yüzden seviyorum. adam gibi fotoğraf çekilecek özellikleri koyuyor, fazla özellik istersen o zaman para ver diyor.

    işlemci gelişmiş, iso başarımı önceki modelle aynı, ama kesinlikle daha az noise üretiyordur, x-t10 zaten iso konusunda çok başarılıydı, şimdi daha mükemmel olmuştur.

    4k video çekebiliyor, fujinin zayıf yönü video, belki bunda iş yapar bir alet geliştirmişlerdir, gerçi video işlerinden pek anlamıyorum, anlayan arkadaşların yorumlarını beklemek lazım.

    fuji'nin jpeg simulasyonlarını ben çok seviyorum. özellikle "chrome" çok başarılıydı. nikon ve canonda jpegleri sevmezdim ama fuji gerçekten başarılı bu konuda. çoğu zaman rawı işliyorum açıp makinenin jpegine bakıyorum, makineden çıkan daha çok hoşuma gidiyor. x-t10'dan farkı "acros" modunun olması, acros daha derin ve dokulu siyahlar iddia ediyor. acros film olarak da çok başarılıdır. simulasyonu da güzel olmuştur.

    bir de fuji "grain effect" eklemiş, film greni simulasyonu bu da. bence gayet işe yarar bir şey, isoyu yükseltince ver gren efektini de "noise" gren gibi gözüksün. yıllardır olmasını istediğim bir özellikti. ayrıca bazı fotoğraflara da gren çok yakışır, özellikle siyah beyazda.

    tasarım selefiyle aynı, sadece "fn" tuşunun yeri değişmiş, bence bu güzel bir şey, abidik gubidik tasarım zırvalıklarına girmelerine gerek yok, güzel bir çizgi tutturduysan sırf değişim yapmak için değiştirmeye gerek yok.

    fiyat olarak gövde 20.01.2017 tarihinde 3200 lira, dolar 3,81 tl. x-t10 olanların yükseltmesine gerek var mı, bence yok. ama ilk olarak alacaklara sonuna kadar tavsiye edebileceğim bir alet.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap