28 entry daha
  • son 3 gündür kapali betasini araliksiz oynadigim ve dün önsiparisini verdigim oyundur. serverlar betada az oyuncu olmasindan dolayi midir bilinmez ancak ben dubai'den, arkadaslar istanbul'dan oyun atiyoruz, hic bir ping problemi yasamiyorum henuz. ubisoft'un serefsizlikleri malesef say say bitmiyor ancak bu oyun bayagi tatli olmus, cunku uzun zamandir bu tarzda oyun bekliyordum.

    oyuna gelince;
    ben samuray irkina katildim. simdilik oynadigim karakter van-guard turunden kensei adli hero. henüz beta oldugu icin bazi seyler acikliga kavusturulmus degil.

    oyunun ana ekraninda 3 irkin da bulundugu buyuk bir harita var. burada her birkac saat icinde sonuclanan, irklarin oyun sahalarinda (4v4, 2v2, 1v1) gosterdikleri performansa gore topraklar feth ediliyor. süre doldugunda taraflar ne kadar toprak kaybetmis veya kazanmisa o topraklar onlara geciyor ve yeni turda o sinirlar üzerinden savas devam ediyor. mesela dün vikingler ortaligin amkdu. en son baktigimda durum; 10 toprak sovalyeler, 30 kusur viking ve 16 samuray topragi vardi. mesela samuraylar tum topraklarini kaybedince ne olacak? bunu merak ediyorum, bunlarin bilgisini oyunda bulamadim, pek de arastirmadim acikcasi.

    sizin genel bir seviyeniz bulunmuyor, aksine herolarin kendi seviyeleri var. herolarla oynadikca seviyelerini yukseltip ustalik yapiyorsunuz. heronun savunma esyalarini ve kullandiklari saldiri esyalarini tek tek, tutma sapina kadar degistirebiliyor ve ona gore farkli ozellikler kazanabiliyorsunuz. mesela ben kensei'de kilici cok guclu yaptim, 8. seviye kilicim var ama cok fazla stamina yiyor ve savas sirasinda heromun yorulmasina sebep oluyor. bunu dengelemek icin de heronun uzerindeki savunma esyalarini dusurdum, daha cok damage yiyorum ama daha hizli toparliyor. bu sirada da ben kilicimla kendimi gelen ataklardan savunuyorum ve revenge moduna girip ortaligin amina koyuyorum. bu sekilde kombinasyonlarla heronuza, oynayis tarziniza gore yön verebiliyorsunuz.

    modlara gelince;

    * 4v4 (dominion)
    a, b ve c konumlarini ele gecirip, elde tutmaya calisarak oynaniyor, bildiginiz dominion iste. a noktasi savunma takimina (mavi takim) yakin, c noktasi da taaruz takimina (turuncu takim) yakin. ortada da minyon askerlerin savastigi b noktasi var. bu noktalari ele gecirerek, minyon ve adam öldurerek takiminiza puan kazandiriyorsunuz. eger bir takim 1000 puana ulasirsa, karsi takimi avlamaya basliyor. öncesinde öldugunuzde dirilebiliyorsunuz ancak karsi takim 1000 puan oldugunda ancak execute edilmediginiz zaman takim arkadasiniz tarafindan diriltilebilirsiniz ve bu da savas sirasinda biraz zor oluyor. puanlama su sekilde;

    - a ve c noktalarini almak takiminiza 100 puan kazandirip, karsi takimdan 100 puan eksiltir.
    - b noktasini ele gecirmek takiminiza 100 puan kazandirir.
    - minyon öldürmek 1 puan
    - rakip öldürmek 5 puandan basliyor, rakip ölümcülse yani ölmeden 2-3 kisi avlamis, sagi solu ele gecirmis kanser bi oyuncuysa, onu öldürmek daha cok puan verecektir.

    * 2v2 duel
    bu modda da 2v2, kucuk bir haritada duelloya girliyor. best of 5 seklinde isliyor sistem, yani 3 round alan kazanir. rakipler ayni sahada karsilasiyor. oyun baslangicta sana rakiplerden birini gosteriyor "aha sen bu adama dal" diye ama bazen senin rakibin olan gavat gidip senin arkasina 2v1 dalmaya calisiyor, tabii acemiliklerinden ötürü sen arkadan bam bam patlatip dövuyosun rahatca, bunu yapmayin. 2v2 de bir kisi öldügünde, eger execute edilmemisse takim arkadasi onu tekrar kaldirabilir (tabii firsati olursa)

    *1v1
    bu modda 2v2'nin 1v1 versiyonu. yine best of 5 seklinde isliyor sistem ve 3 roundu alan kisi kazaniyor.

    oyunda her gün daily questler geliyor, bunlari tamamlayinca exp ve altin aliyorsunuz. bunlari order kismindan goruntuleyebilirsiniz. tek seferde 3 adet gorev tasiyabiliyosunuz, tamamladiginiz gorevi kaldirip diger gorevlerden oraya yerlestirirseniz iyi olur. bu kismi pek begenmedim, ver iste tum gorevleri ustume, ben kendim ugrasmadan istedigim oyuna gireyim. arkadaslarla oyuna giriyoruz, dominion gorevleri var uzerimde, tek kalinca botlarla bi gorev yapayim diyorum, tekrar order'a gir, aktifleri kaldir, yeni gorevleri ata, save. bu acidan oyunda parti kurmaktan, oyuna baslamaya, ayarlara vs kadar her yerinde malesef bir ux sikintisi var. menuler sizi cok ugrastiriyor.

    bunlarin haricinde; oyun gayet güzel. beni almaya iten tarafi; hem boyle bir oyun bekliyor olmamdi (medival türlerini cok severim), hem de pingin fazla olmamasi (ya da en azindan aimdir, once ates etmedir vs olmadigindan hissettirmemesi).

    14 subat'a kadar deluxe edition'i normal paketiyle ayni fiyatta. bir kac artisi bulunuyor elbet. klasik ubisoft tabii, fiyatlar biraz tuzlu...
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap