• özellikle (ayrılan) anne ve babalara üvey kardeşlerin illa birbirlerini sevme, birbirileriyle görüşme zorunluluğu olmadığının aktarılması açısından önemli bir kardeşlik ilişkisidir bu.

    toplumun genelininde de buna benzer bir bakış açısı vardır aslında. iki üvey kardeşe sahip biri olarak babamın(şimdi görüşmesem de) bana bu yönde yaptığı baskılardan ve çevremdeki insanların neden sevmiyorsun, görüşmüyorsun onlar da kardeşin sayılır aslında yorumlarından nefret ettiren tuhaf bir akrabalık ilişkisidir de aynı zamanda.

    hayır kardeşim, üvey kardeşler ne birbirlerini sevmek ne de birbirleriyle görüşmek zorundadırlar. bir kere en başta akrabalık, annelik, babalık, kardeşlik biraz da içgüdü işidir. nasıl ki bir bebek bile belli bir zamandan sonra anne ve babasını kokusunu ayırt edebilir bir hale geliyor, bir aitlik hissediyorsa, benzer duyguların üvey kardeşlikte de oluşması lazımdır. ve bu bağ bir şekilde kurulamadıysa sonrasında pek anlam ifade etmez bu çocuklar için. tabi asla kurulamayacak bir bağdır da demiyorum. mutlaka birbirlerini öz kardeşten ayırt etmeyenleri de var içimizde. ancak ortak bir anne veya babaya sahip olmanın mutlaka bu yönde bir sonucu olması gerekmez, beklenemez.

    sonuç olarak, bazen sadece adı konulan ama anlam ifade etmeyen (belki uzak bir akraba benzeri) biridir üvey kardeş.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap