9 entry daha
  • genellemelere karşı olmakla birlikte tanık olduğum bütün evliliklerde çok net görülen gerçekliktir. bu kadının koca merakından değil bence sabırlı olmasından kaynaklanıyor. kadınlar yıkıp yakmaya erkekler kadar meyilli değiller. mevcut durumlarını korumayı seviyorlar sanırım, ama tabii sabır da bir yere kadar. sabır bittiğinde o evlilikte bitiyor bu sefer de kocası öldürmezse toplum tuhaf bakıyor dul kadına. kadın hep sıkıntı da anlayacağınız. bu yüzden maalesef evlilikte sorunlar olsa da kadın alttan almaya çalışıyor sonuna kadar direniyor. erkekler de bunu kullanıyor sonuna kadar.

    diyorum ya çevremde kim varsa evli olan hep kadınlar bir şeyleri görmezden gelmeye çalışıyor, birbirlerine "görmezden gel canım bazı şeyleri" diyor. üzücü bir durum gerçekten, ama kabul edilmiş kural gibi değişmiyor da kolay kolay.

    örneğin; doğum yapmış eşini 15 günlük bebeğiyle evde bırakıp arkadaşlarına giden, gecenin bir yarısı eve dönen ve bir de ilgi bekleyen kocaya karşı ne söylenebilir ki. kadına ayrıl bundan desen olmuyor görmezden gel desen içine sinmiyor. burda amacım erkekler şöyle öküz böyle kötü demek değil, inanın. ama bir problem var gerçekten bu noktada. en anlayışlı dediğiniz insanda bile gün geliyor bu umursamaz tavrı görebiliyorsunuz. ne yapmak gerekiyor evlilikte eşit olmak için pek bilmiyorum. bu evrende kadına üzülmek düşüyor anladığım bu benim artık.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap