29 entry daha
  • sıkı bi zombi film hayranı olarak re benim için liste başlarında yer alır, serinin takipçilerinden biri olarak birkaç kelam da ben edeyim.

    --- spoiler ---

    chapter 2 den beridir olayın raccoon city'e ne zaman döneceğini bekliyordum, paul amca sağolsun final chapter'da her şeyin başladığı yere dönmeye karar vermiş.

    retribution'da umbrella corp. üzerine yoğunlaşan senaryo biraz daha save the world'e dönüyor bu bölümde. olması gereken de buydu zaten.

    klasik residen evil senaryosuna göre yine milla ablamız kendine güvenmeyen bir grup ile bir araya gelip küçük bir zombi katliamı yapıyor ve malum lafını da etmeden çatışmaya başlamıyor. (bkz: kill every last one of them)

    karşıdan 500 bin zombi geliyor ve alice bu cümleyi kuruyor bayılıyorum.

    after life'daki çatı sahnesini bir ben mi çok sevdim diye düşünüyordum, demekki herkes tarafından çok sevilmiş ki final capter'da zombi katliamı sönük bir binanın tepesinde geçiyor.

    dağılan hikaye son bölümde toparlanmış biraz, soru işareti olan yerler aydınlatılıyor.

    bir kere senaryo ilk bölümden sonra zaten hikayeden tamamen kopmuştu, her bölümde biraz daha açıklamaya girmenin hiçbir anlamı yok, onu oraya bağlamanın, alice'i clone yapmanın, orjinal alice'in umbrella corp'un ortaklarından olmasının hiçbir anlamı yok. neden hikayeyi bir yere bağlama ihtiyacı duyuluyor anlamıyorum.

    filmde beni en çok uyuz eden şey o hengamenin ortasında tabancayla çatışan tipler, kardeşim dünya zaten zombieland'e dönüşmüş, o kadar ağır silah var, tabancayla zombi avlamak nedir ya? jovovich'e yakışıyor ama sönük tiplere hiç yakışmıyor. istisnasız her bölümde böyle bir tip bulmak mümkün.

    sony pictures sayesinde yine mükemmel bir görsel şölen var, yıkık şehirler, raccoon city'deki nükleer bombanın açtığı çukur, yüzbinlerce zombinin saldırısı.

    yalnız alice'in zombileri yakma sahnesi biraz saçma olmuş, o çakmağı çaktığın zaman alev aşağı gittiği gibi yukarı da tırmanır. ama çok yaratıcı bir sahneydi hakkını yemeyelim.

    extinction'da serinin kalitesi biraz düşmüştü ama final chapter beklediğimin çok üstündeydi. puanım 10 üzerinden 8.

    ama benim favori chapter'ım afterlife.

    --- spoiler ---
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap