4 entry daha
  • - meraba sevgili köylüler.. bir köyümüz köylümüz programına daha hoşgeldiniz... bugünkü
    konuklarımız edirne malkara vakıflar köyünden rafet zulacıklı ve tarım bakanlığı hayvancılığı geliştirme dairesi başkanı mustafa özzoofili... efenim atatürk ne demiş "köylü milletin efendisidir" .. evet mustafa bey ne diyorsunuz bu konuda..

    - öncelikle trt'ye bu konulara değdirmemize izin verdiği için teşekkürü borç biliyoruz..
    efenim atatürk çok doğru demiş, köylü ülkenin efendisidir, hayvanın efendisi de hoştayndır.
    bu sene büyük uğraşlar sonucu hollanda'dan 10 tane hoştayn marka inek getirdik, köylümüz sütün iyisini bol bol üretsin daha çok para kazansın diye. pilot bölge olarak rafet beyin köyünü seçtik, köylülere dağıttık.. eğer bu sene buzağı alabilirsek daha da genişleteceğiz bu bölgeyi..

    - rafet bey ne diyorsunuz bu konuda, hoştayn nasıl verimli mi?

    - a be bunlar aygır gibi 5 metre, ahırlara sığmıyi mecburen yıktık yeniden ahır yaptık, bizim inekler her türlü otu samanı yerdi bu gavur ayvanı sade yonca yiyi, hem de ne yimek na büle biçerdöver kibi öğütiyi, o kadar yoncayı nerden bulalim beyav.. müendiz beyden allah razı olsun verdi inekleri parasız ama basimiza da beladir.. hele bi boğa var ipini kopardi küyün bütün ayvancıklarını iğfal etti namısımız 5 paralık olmustur telef oldu inekler beyaa... kessek yenmez mındardır..

    - e siz de sağlam bağlasaydınız hayvanı efendim alalla!?

    - müendiz bey müendiz bey millet önündayız terbiyaamı bozmayın... biz mi istedik gavurun
    deccalini? ayvan yiyip yiyip sıçıyi na büle gübreden dağ oldu .. tezeklerden bizim kızancıklar vorld tireyd sentır yaptı haberin var mı behey? süt desen sütü su gibi ne kaymak oluyi ne bişi.. çok pijmanız sikiper bey... istemiyik bu ayvanları

    - sizi düşünende kabahat zaten! 1000 tane ornitorenk getirmiştim nah alırsınız onları! hepsini yan köye dağıtıcam!

    - müendiz senin gizli gizli merkep ziktiğini cümle alem biliye beyav nabayım senin cenabet arnitirenkini mortirenkine al gıçına sok istemiyim küyün bereketi kaçtı beaaah nedir bu müendizlerden çektiğimiz

    - öhm sayın seyirciler yayınımıza kısa bir ara veriyoruz, özay gönlüm yareniyle bizlerle olacak: "tavugumu kacirdilar suyuna da pilav pisirdiler"
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap