1007 entry daha
  • okuyup hayır vermeye karar verdiğim değişiklikler bütünü.

    barolar birliği güzel bir site hazırlamış bunun için. daha önce verilmişse kusura bakmayın lakin referanduma bir hafta varken insanların girip bakabileceği formatta olmuş. anayasa değişimi olarak ekleyelim siteyi buraya.

    burada en çok dikkatimi çeken şey, benzer vaadlerle önümüze getirdikleri 2010 referandumunda değiştirilen maddelerin baştan aşağı değiştirilmesi.o zamanki vaadleri hatırlaynınız olacaktır. özellikle hukuk alanında türkiyenin stotükoculuktan kurtulacağını, hukukun özgürleşeceğini, sivil anayasa ile birlikte vatandaşın da özgürleşeceğini ifade etmişlerdi. ancak anlıyoruzki bu 7 yılın sonunda yine yanılmışlar, olmamış. bi daha değiştirelim demişler.

    kendi değiştirdikleri maddeleri hala cehape zihniyeti ( ki o sol kafayı ben de hazzetmem) ile bağlantılandıran, daha ne yaptığını bilmeyen, bizzat benzer örmekleri ile başarısızlıkları kanıtlanmış bir kitlenin yaptığı böyle bir anayasaya evet diyebilmenin mantığını kimse bana anlatamaz.

    hayır çıkacağına itimadım sonsuz.

    bir de abimin amlattığı bir anektodu buraya eklemek isterim. bir gurup mhpli ( hayırcı tayfa) akp'nin il başkanlığını arıyorlar. yahu bizim burda şöyle bi 150-200 kadar kararsız seçmen var. bunları bir tatile falan götürsek evet verir diyorlar. akp tarafı bunu kabul ediyor otobüs tutalım istedikleri yere ayarlayalım 3 günlük bir tatil deyip seçenek sunuyorlar. götürelim otele falan fisan. nereye girmek isterler diye soruyor.

    ya sizin şu yaptığınız uçak fabrikasını çok merak ediyorlar, oraya götürsek kafi diyor abimiz, ve bu konuşma burda bitiyor. yalan da bi yere kadar....
997 entry daha
hesabın var mı? giriş yap