3 entry daha
  • asıl adı semra dordağ olan 29 kasım 1943 doğumlu sinema oyuncusu. türk sinemasındaki en güzel yüzlerden birine sahip olan semra sar 1961-1972 arası 46 filmde oynamıştır. döneminin en ünlü jönleriyle kamera karşısına geçen sar, 10,antalya film şenliğinde hayat mı bu (1973 ) filmindeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazanmıştır.

    en bilindik filmleri:

    maceralar kralı ( 1963 - hulki saner ): başrollerini ayhan ışık ve sadri alışık ile paylaştığı bu filmde nevin karakterini canlandırır. erol * kendisini hapse atan komiser kemal'den * intikam almak için kızı nevin'i elde eder. oyun olarak başlayan bu ilişkinin sonucunda erol gerçekten nevin'e aşık olur.

    ayşecikle ömercik ( 1969 - orhan aksoy ): bir yanlış anlama sonucu nevin * kocası ` :metin serezlitarafından evden kovulur. kızı ayşe'yi de:zeynep değirmencioğlu` eve giren bir hırsıza veren kocası yıllar sürecek bir çilenin başlamasına sebeb olacaktır. semra sar filmde alüminyum rengi peruğuyla karşımıza çıkar.

    yavrum ( 1970 - orhan aksoy ): yine bir ayşecik filmidir bu. emine * kocası ali'yi * askere yolcular. kendisi de yeni doğmuş ayşe'siyle * bir evde hizmetçilik yapmak üzere şehre gider. kötü kalpli ev sahibi * ayşe'sini bir oyunla elinden alır. emine kızını yıllarca öldü bilir ama kader ağlarını örmüştür bir kere. kaderde kızıyla kavuşmak vardır. bu filmde de ayşe diye yamyassı bir taşa sarıldığı halini hatırlayabilirsiniz.

    severek ayrılalım ( 1971 - orhan aksoy ): cüneyt arkın, hülya koçyiğit ve yalçın gülhan rol arkadaşlarıdır. iki arkadaş * * birlikte büyürler. semra sar, cüneyt arkın'la evlenir, hülya koçyiğit de yalçın gülhan'la. hülya kocasının ölümü üzerine arkadaşının yanında kalmaya başlar . bir süre sonra hülya ve cüneyt birbirlerine aşık olurlar.

    hayat sevince güzel ( 1971 - temel gürsu ): oyuncu kadrosu çok geniş olan bu filmde ayşen'nin * teyzesini canlandırır.

    hayat mı bu ( 1972 - orhan aksoy ): kocasının ilk evliliğinden bir oğlu vardır. kendisinin de bir oğlu olur. ilk karısı doğumda ölünce kocası *ondan bir fedekarlık yapmasını ister. kendisi , hangisi öz oğlu hangisi üvey oğlu olduğunu bilmeden annelik yapacaktır.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap