34 entry daha
  • dayandım dayandım kendimi tuttum ama tutamayacağım daha fazla. ne ülkücüyüm, hatta ne milliyetçiyim, hatta türk olmakla hiç bir zaman gurur duymamışımdır. bir kere bile. ne uefa kupasında gs tutarım ne de hidayet veya nihat beni sevindirir. türk yapımlarına destek vermenin fazlası da gerçekten saçmadır.

    kötü film kötü filmdir, iyi film iyidir. ortalama filmler de vardır. ama bir filmi bu denli kötüleyince sanıyorum ki heralde 2 saat boyunca kaka gösteriyorlar sinemada. daha ne rezalet filmler varken, hayır gitmeyin, vakit ve nakit kaybı denmemiş de bu kadar emek harcanmış olduğu belli olan bir yapımda mı deniyor. merak ettim suçluyum gideyim bir bakayım dedim. spoiler içermiyor :

    film hakkında neredeyse sağda solda çıkan eleştirilerin hepsini okudum. aşağı yukarı senaryoyu oyunculukları ve filmi gidenler kadar bilgi sahibi olana kadar öğrendim. dayanamadım gittim bugün. film boyunca üzüldüm kendi kendime gülerken. ben mi salaktım? önümde emek akıyordu buram buram. hızlandırılmış araba aksiyon sahnelerinde üzüldüm. üzüldüm çünkü ne bizim dev şirketlerimiz bu filme yatırım yapmıştı ne de devletin bir kazancı vardı. ah pardon kazancı vardı o da yüzde ellisiydi bilet parasının. kadıkoy moda sinemasına verdiğim 5 milyonun 2.5 milyonu devlete gitmişti. o ne yapmıştı? hiç. allah kahretsin ya bu filme sakın gitmeyin. batsın gitsin sinemamız. 1.5 milyonu kadarını salon almıştı. 1 milyon yapımcıya kalıyordu o da hala bilgisayarla bilet satmadıkları için her saniye cebe indirilebilirdi. arada bir mısır aldım 1.5 milyona. ikinci yarıya keyifle girdim. filmde hiç sıkılmadım. 6.5 milyona 2 saatim güzel geçmişti.. dayanamadığımız mehmet ali erbil bile sakindi bu filmde. kimsenin şimdiye kadar oynayamadığı rolleri oynuyor gibiydi tiyatroda. gamze özçelik belki sadece iki meme ve iki bacaktan ibaretti ama her hafta rating sampiyonu olan televolede de başroller onlardı. arz talep falan düşünürken bir anda bitti film. hayır rezalet bir film degildi.

    eve gelince die hard 3 with a vengeance ı taktım. bruce willis dünyayı kurtardı gözümün önünde. hangisi gerçekti karar veremedim. hayaller ve abartılar ülkesi amerikada gerçekten o düzeyde dönüyordu çünkü aksiyon. adamlar helikopterle takip ediyorlardı suçluları. bizim polisimiz ise renault 9 kullanıyordu eve gelirken ben. garip bir siren ve sonra sağa çeeek. gözüme fener tutuyorlar bazen durayım diye. gitmeyin die hard 3e sakın!! vakit ve nakit kaybı. kopya cd sini alın hatta. hırsız var, gönül yarası, satıyorlar ya yerde. 2.5 milyon hem de. patlamış mısırdan azıcık daha pahalı.

    hırsız var evet ve her taraftalar, bir dur demeli onlara.
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap