12 entry daha
  • aşık olduğum kadın, hem sesi hem kendisi güzel olan yunan tanrıçası.

    iki sene önce youtube'un otomatik oynatma özelliğiyle denk geldim kendisine. o aralar ağır bir haris alexiou manyaklığı içindeydim. çok sevdiğim bir alexiou şarkısı olan psihes ke somata'yı yorumladığı bir video çıktı. ilk başta yorum bir değişik gelmişti, sonradan baktım ki hoşuma gitmeye başlamış. ardından sto pa ke sto xanaleo yorumunu gördüm. ilk dinlediğimde sözleri anlamıyor olmama rağmen ağlayasım geldi. bir yandan da sarı saçlı, hafif balık etli ve güzel yüzlü bir hatun olması da beni etkilemişti. diskografisini incelemeye başladım, bir senedir de herhalde en çok dinlediğim şarkıcı kendisi...

    yunan bir arkadaşım kendisinin normal bir pop şarkıcısından öte daha "kültürel" bir müzik yaklaşımı olduğunu söylemişti. ben de bu görüşe katılıyorum açıkçası. diskografisinde laiko diyebileceğimiz mehri to telos gibi bir şarkı da var, o lykos gibi rock sounduna yakın şarkılar da... bu da onu biraz farklı bir noktada konumlandırıyor. ki şu an yunanistan'ın en popüler şarkıcıları arasında başı çekiyor.

    yunanca bilmesem de şarkı sözlerinin çevirilerini arayıp, okumaya ve anlamaya çalışıyorum. hem sesi hem de müziğiyle beni çekiyor bu kadın. dediğim gibi, bir senedir herhalde en çok onun şarkılarını dinledim. duygusal yönü öne çıkan bir müzik yapıyor, farklı tarzlardan etkiler sunuyor ve bunu güçlü sesiyle dinleyiciye taşıyor.

    şu şarkılarını dinlemenizi öneririm.
    s'eho vrei ke se hano
    en lefko
    me tsigara varia
    to metrima
    koita ego
    mehri to telos
    oi meres tou fotos
    alexandras
    o lykos
    to telos sto saloni
    etsi einai auta
    ekkremotita
    i kardia ponaei otan psilonei

    diskografi:

    ekato mikres anases (2005)
    mehri to telos (2008)
    tria mystika (ep) (2009)
    eisitiria dipla (2010)
    oi meres tou fotos (2012)
    ano teleia (ep) (2013)
    vavel (2016)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap