18 entry daha
  • nisan 1945 tarihinde bir gün içinde en fazla düşman tankı imha eden tank komutanı olarak tarihe geçen (toplamda en fazla değil -- (bkz: kurt knispel) ss-hauptscharführer karl körner o gün bir tiger 2 tankı kullanmaktadır ve olayı şöyle nakleder ;

    "bollersdorf strausberg yolu üstüne 11 js-2 tip ağır tank, köyün hemen kenarında da ise ikmal yapan 120-150 arası değişik tipte rus tankı gördük. rusların stratejik bir hata yaptığına karar vererek* tek başıma harekete ** geçtim. planım basitti; yol üstündeki 11 tankı bloke ederek diğerlerinin hareket etmesine imkan tanımadan mümkün olduğunda tank imha edip geri çekilecektim. nitekim ufak bir tepe üstünden köye 2 km kadar yaklaştım ve ateş açarak yol üstündeki 11 stalin tankının en öndeki ve sondakini vurdum. bu şekilde ikmal için bekleyen tanklar da manevra şansını kaybetti. köyde tam bir panik havası hakimdi. 22 dakika içinde kalan 39 cephanemi tükettim, geri çekilmeye karar verdiğimde 39 tanktan alevler yükseliyordu."

    * zira sovyetler özellikle de hava hakimiyetlerinin kendilerinde olduğu bu bölgede panzer aktivitesi olduğunu düşünmüyordu. oysa almanlar dikkat çekmeden 1 en fazla 2 adet olmak üzere ağır kamuflajı panzer devriyeleri atıyor ve rus aktivitesini gözlemliyordu.

    ** devriye atan tank komutanlarına zorunda kalmadıkça muharebeye girmemeleri yönünde emir veriliyordu. körner burada saldırı inisiyatifini kendi alıyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap