9 entry daha
  • - iyi bi üniversiteden alınmış diplomanın iş bulmada önceliği diye bi şi yok!
    + olur mu öyle şey! cv de işverenin ilk baktığı yer orası. garantisi olmasa da geçerliliği kesin!
    - ben cebime onlarca yetenek koyacağım bana diploma soracak ha!düpedüz saçmalık!
    + öyle bi durumda bile senin onları gösterebilme fırsatın için işe alınman gerek. işe alınman içinse diploma.
    - benim elimde kapı gibi ingilizce yeterliliğim olacak, meslek edindirme kurslarından edindiğim sertifikalarım olacak ve bana hâlâ üniversite diplaması soracak ha! yerim ben öle işvereni!
    + tamam öyle bi durumda cebindeki sertifikalar iş görebilir tabii. madem öyle vaktini niye boşa harcıyosun! git bu kurslara, "bunu yaparım" dediğine canhıraş sarıl. oradan ekmek ara!?
    - meslek edindirme kursları meslek mi edindiriyor sanıyorsun! 8 ayda ne öğretebilirler insana! avrupa'da öyle mi, daha yolun başında yeteneğine göre yönlendiriliyosun. bu ülkeden hiç bi şi olmaz!
    + yahu biz bu ülkedeysek bu ülkenin gerçeklerine göre çözüm üretmek zorundayız. hem konuya perspektif katmayacaksa madem niye bu kursları örnek gösteriyosun ki! ayrıca bu ülkeden bi şi olmasını istiyosan önce bireysel çabalıyacaksın. oturduğun yerden söylenmekle olmuyo o! madem bi daha gir sınava.
    - e seneye girdim diyelim. 29 yaşında çıkcam okuldan. sonra direkt askere mi gidiyim!
    + e git!
    - saçmalık! tam işe atılacağın çağda zamanını çalıyorlar. yüzbinlerce asker olmak isteyeni asker yapsınlar. bizim ne gibi faydamız olcak ki onlara!
    + ya bu konuda ben de kafası karışığım da, konu o değil. zaman senin için o kadar önemliyken sürekli "saçmalık" tespitleri yapmak ve bilgisayar başında oyun oynamakla mı değerlendiriyorsun onu? bi silkin!
    - insanda şans olacak, şans! ben neye elimi atsam kuruyo!
    + elini attığın bişey!mesela ne? hayat bi piyango değil. çabalamadan sana seçenek patlatmıyor! hem şanssızlık ve negatif enerji dünyevî bi mazerettir. şansını kendin yaratacaksın!
    - olur mu? benim arkadaşım mesela..diploması filan yokken kapağı attığı sektörde 10 bin lira alıyo şimdi. başka birisi yurt dışına gitti orada..
    + hörf! en azından o sektöre girmek için bi çabası olmuş onun. oturduğu yerden imkanların açılması için arkadaşlarını misal vermesi yetmemiş! bak sana hep söylüyorum. ömrün o aletin başında geçiyorken şu uzaktan eğitim hakkında bi araştırma yap diye. belki ordan bi şi çıkar.
    - doğru dürüst bi web çıkmıyor ki şöyle her şeye cevap bulabileceğin gibi. bu sayfaları kim hazırlıyosa hiç bi şi bilmiyo. ben olsam öyle bi tasarlarım ki..
    + sen ol o zaman! durduğun kabahat! kabahatin durmak ve söylenmek! her şeyde en iyisini biliyorsan kanıtla o zaman, biz de alkışlayalım! ezberlenmiş hiç bi derinliği olmayan ne anlama geldiği belirsiz laflar üreteceğine enerji üret! ya da bari karşındakininkini sömürme! şimdi biraz izin ver,yönetim biliçaltıma geçip edeplice yanıt vermemi engellemeden ve evren bütün çakralarımı bloke etmeden mümkünse bi saat tavana bakmak istiyorum!! sen de freni boşalan"şuursuzluk" üzerine bi kafa yor istersen...
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap