8 entry daha
  • edit: ilk başta yalnızca sondaki iki kekodan bahsetmiştim, lakin sonradan videodaki tüm keko tiplerini analiz etmeye karar verdim.
    tanım: birçok keko tipi içeren bir videodur.
    edit 2: en sondaki "kafasına sık" diyen kekoyu da yorumlamamı isteyen bir mesaj aldım. onu da ekledim.

    en başta küfür eden zayıf adam ihtiyar kekolardan. zamanında terör estirmiş şimdilerde ise gençlik ateşinin sönmesiyle daha ağırbaşlı takılan ama yaşadığı en ufak gerginlikte pislik tarafı açığa çıkan bir tip. ağzını yaya yaya birbiri ardına küfürler etmesi gençlik yıllarından kalmış bir basic skill. özellikle kavga ayırmaya gelen tipler olunca ilgi çektiğini anlar ve götü kalkar. sağa sola vurmaya çalışarak şımarır. videoda 1.35'den itibaren görebilirsiniz bu şımarmayı.

    ikinci beliren şişman atletli ise alkolik keko. bu tiplerin en büyük eğlencesi beyaz şahinleriyle şehrin belli başlı noktalarında birkaç arkadaş toplanıp araba teybini son ses açarak içki içmektir. göbekli eleman genelde şoför olur. zira bu video da tezimi kanıtlar nitelikte. keko yaşamının verdiği paranoya ve kafaların ayık olmamasından mütevellit yabancı herkes bir tehlikedir onlar için. dış dünyaya agresif bir şekilde yaklaşırlar ve bu da genelde kavga yaratır. kafaların uçmuş olmasından dolayı genelde dayağı yiyen taraf olurlar.

    atletli elemanla kavga eden bıçaklı keko var bir de. videoda da görüldüğü üzere olayla zerre alakası olmamasına rağmen bir şekilde kavga edebilmiştir. kavga bu tipler için bağımlılık gibidir. haftada bir olay çıkarmak zorunda hissederler kendilerini. baktı bir kargaşa bir curcuna hemen olay yerinde biterler. cebindeki bıçağın da verdiği anlamsız özgüvenle taraflardan birine sözlü bir sataşma yaparlar ve genelde bu sataşma fiziksel şiddetin fitilini ateşler. bu adamlar fırsat bulursa gözünü kırpmadan sokarlar bıçağı. çok tehlikelidirler. bunun bir başka örneği de (bkz: eskişehir'deki tekel bayisinde çıkan savaş) videosunda ahmet abi'yi bıçaklayan kekodur.

    sonlara doğru gelip motorculara saldıran ise fedai kekodur. kavga haberini duyup anında soluğu olay yerinde almıştır. kim suçlu, kim haklı, kim kimle kavga ediyor bilmeden tanımadığı insanlara saldırmaya programlıdır. olayı yatıştıranlara saldırması da bu özelliğinin bir sonucudur. kendisi için olay yerine geldikten sonra kavga etmeden gitmek gibi bir şey söz konusu olmadığından gördüğü ilk yabancıyı hedef seçer ve saldırır. kavga dendiği anda olay yerine teleport olması ve kendi adamları dışında herkesi hedef seçebilmesi sebebiyle fedai sınıfındadır.

    en sondaki özür dileyen keko ise iyi kalpli kekodur, keko gruplarının aranan yüzüdür. içi iyi olan bu genç çevresi yüzünden keko takılır. haksız yere dayak yemesini istemez kimsenin. ortalığı yatıştırmaya çalışır. arabulucudur bir nevi. çoğu zaman kavgalarda dayak yiyeceğini anladığı tarafa "bak siz kaçın kardes bak. bunlar çok sinirli sikecekler, gidin bak siz, hadi bak*" gibisinden uyarılar yaparlar. bu videoda da gelip özür dileyen adam iyi kalpli keko kategorisindedir.

    son olarak "kafasına sık" diyen fikir babası keko. kekolukta master seviyeye ulaşmış ve keko yetiştirmeye başlamıştır. bu adam da zamanında büyük bir kekodur ama evlenip çoluk çocuğa karışınca elini çocuklarına vermiştir. bu adamın çocukları "benim babam mafya" diye gezen klasik bastıbacak kekolardır. çocukları sayesinde halen keko yaşamıyla iç içedir, kopamamıştır. yaşının verdiği güç kaybı ve hantallığı örtbas etmek için bağırıp çağırır. adeta kükreyen bir aslan gibi güç gösterisi yapar. bu hareket kavgada kendi saflarında bulunan genç kekolara +5 güç ve cesaret bonusu veren "battle cry" skillidir. bunun da yeterli olmadığını anladığı takdirde "sıkın kafasına" gibi müthiş realistik fikirler sunarak ortalığı provoke etmeyi hedeflerler.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap