196 entry daha
  • oldum olası bu ülkede adaletsiz tahsil edilir. iktidara yakın iş adamlarının rüşvetleri vergi borçlarının silinmesini sağlar filan bu yeni bir şey değil. tek başına iktidar sağcılarla bu durum değişmez, değişmeyecek eşşek gibi çalışıp kuruşuna kadar vergimizi ödeyip kimlere nasıl peşkeş çekildiğini izleyip durucaz.

    mevzu ayrı. konuya şurdan geldim aslında plajda bira içilmiş.
    (bkz: plajda bira içen iki kadın doktora ceza kesilmesi)

    şimdi o biranın üretimi dağıtımı vesairesi her kaç liraysa üzerine yüzde seksen vergiyi bindiriyor reisin yönettiği bu ülke. ahmaklar için açıklayayım 10 lira veriyorsan şişesine kutusuna neyse 8 lirasını devlet alıyor vergi olarak. tamam?

    bu örnekte doktorlarımız diyelim ki 10 lira bayılmış (8 lirası vergi kaçak sarayın faturalarını ödüyor) arpa suyu içiyor. kadın keyfinin parasını ödemiş, vergisini de peşin peşin ödemiş (yüzde seksen demiş miydim) sokak arasında ziftlenip gelene geçene bulaşan ergenler gibi davranmıyor plajda kendi halinde, ama birilerinin bir yerlerine batıyor!

    arpa suyu demişken ne üreten kazanıyor ne tüketici memnun. bu bütün tarım ve hayvancılık ürünlerinde vergi olarak değil de aracılar (tüccar) yoluyla yediğimiz içtiğimize yansıdı. olay ne. rant ekonomisi. benden olan kazansın çiftçi işçi vatandaş işte açlıktan ölene kadar vergisini ödesin sonrası mühim değil zaten.
    hayır binlerce dolarım yok ki girişimci arkadaşlarımın vergi borçlarını silsinler diye götürgeve* bağış yapayım!
244 entry daha
hesabın var mı? giriş yap