405 entry daha
  • son gelişmelere bakalım.

    abd isid gibi gerekçelerle adına isterseniz ypg ya dapeşmerge ne derseniz deyin "kürt" güçleri silahlandırdı. bu tahkimat sadece işid gibi örgütleri değil düzenli ordularla savaşacak güçte. böyle bakınca kürtleri bir savaşa hazırladıkları açık.

    şimdi abd diyor ki referandumun zamanı değil. bu şu demek, sen referandum yap, sonuç elinde olsun ama bağımsızlık için henüz erken. bu durum barzaniye öyle bir ateşten gömleke giydiriyor, abd diyor ki bene acele etme ama edersen de ırak merkezi yönetimi, türkiye ve iran ile papaz olacaksın. bu durumda muhtaç olduğun kudret sana verdiğim humvee'lerde mevuttur. yani abd sürecin sınırlarını çizmiş, sınırlar dahilinde kim ne yapacak izliyor.

    biz ise bir süredir ciddi bir savaş hazırlığında gibi gözüküyoruz. askeri disiplinde yatan ordu savaşma kabiliyetini yitirir. mesela pkk yıllarca bu sebeple bitirilmedi. yoksa ordumuz göbekli astsubaylardan ibaret kalırdı, acı ama gerçek. geçtiğimiz yıllarda yaşanan iç güvenlik operasyonları** düşük yoğunluklu şehir savaşı tatbikatıydı. fırat kalkanı ile orta yoğunlukta sahaya çıkıldı, şehirde seviye daha üste çıktı. bu çatışmaların bir tatbikat olduğu sonucu çok ulaşılmaz değil. tabi şu söylenebilir, fırat kalkanı gecikti. geciktiği için ypg fıratın batısına geçti, aslında daha önce yapılmalıydı. şimdi de aynı şekiilde kuzey ırak bizim için tehlikede.

    pkk ise bence kuzeyde kendine yer bulamaz. hiçbir devlet kendi içinde paralel silahlı kuvvetler istemez. eğer bağımsızlık olursa pkk kuzeyden çekilmek zorunda kalır zira onların peşmerge ordusu var.

    yani benim öngörüme göre referandum kesin olur ama 26sı sabahı barzani çıkıp beyler bağımsız kürdistanı kuruyoruz demez gibi geliyor.
429 entry daha
hesabın var mı? giriş yap