47 entry daha
  • teknoloji cahillerini başlığı altına toplamış hede. snapdragon 835'li 128 gb hafızalı 6 gb ram'li mi6 yerine lg g4, galaxy c9 pro (öeh artık) alın diyenler var. sar değeri çok yüksek, radyasyon yiyorsunuz diyen var. 4000-5000'lik iphone bundan iyi diyen var (e bi zahmet amk). xiaomi kim yea diyen var. ah güzel insanlar, bilgi sahibi olmadığınız başlıklara yazmasanız ne kadar güzel olacak...

    1)lg g4 ve c9 pro'nun özelliklerini yazıp karşılaştırmayacağım bile, ufak bir google aramasıyla nasıl komik bir karşılaştırma olduğunu görebilirsiniz.

    2)sar değeri olarak da abd'de izin verilen en yüksek limit 1.6, avrupa'da ise 2'dir. xiaomi mi6 kafa bölgesi sar değerinde 0.409 w/kg iken iphone 7 1.37 w/kg'dir. mi6 vücut sar değerinde ise 1.55 w/kg iken iphone 7 1.39'dur. yani görüldüğü gibi ortada radyasyon saçan bir cihaz yok. kaynak

    3)iphone meselesine gelince de xiaomi'nin dünyada bu kadar talep görmesinin sebebi apple ve samsung'un yaptıklarını aynı verimlilik ve kalitede yarı fiyatına yapmasıdır. ülkemizde durum vergileri de ekleyince doğal olarak biraz daha oynama yapabiliyor. ancak piyasada mi6 ve oneplus 5 gibi cihazların dışında bu fiyata apple ve samsung'la yarışan hatta bazı yönlerden daha iyi performans sergileyen cihaz yok. oneplus 5'te kronik sorunlar olduğu söyleniyor ama mi6'da benim gördüğüm kadarıyla öyle bir şey de söz konusu değil.

    kısacası mi6 devasa vergiler ödediğimiz ülkemizde her yönden işimi gören, kaliteli, hızlı, güzel görünen bir telefonum olsun ama telefona 4000-5000 gibi devasa fiyatları vermem diyenler için inanılmaz akılcı bir tercih. ben 4000 veriyorum, sorun yok diyorsanız da o sizin tercihiniz ama mi6 ne yeaa demeden önce biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

    not:bu arada migros'u aradım sordum, oturduğum bölgede (gop) iki cihaz var fiyat da 2400 (128 gb) kampanya söz konusu değilmiş yani.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap