• kto karatay üniversitesi'nde yrd. doç. olarak ders vermektedir. şimdiye kadar 3 farklı üniversiteden ders almış birisi olarak gördüğüm en iyi eğitmenlerden birisi. bu üniversite böyle değerli bir öğretim görevlisine ev sahipliği yaptığı için çok şanslı. öğrencilerin gerçekten öğrenmesi için elinden geleni yapar. aynı zamanda adhdli olmama rağmen dikkatimi kaybetmeden derse odaklanmamı sağlamış yegâne öğretmen. hatta ders sırasında, dersin işleyişini bozmadan köşede waffle makinesiyle waffle yapıp yeseniz bile* alınmayacak kadar egosuz ve muhteşem bir insan.

    sınavları açık kaynak ve sınırsız sürelidir. duyduğuma göre 6-7 saatin sonunda sınav kağıdını hâlâ vermeyen bir öğrenciyi evine götürüp ailesiyle birlikte yemek yedirdikten sonra bir köşede sınavına devam ettirmiştir.

    kendisinden kesinlikle alınması gereken derslerin başında olasılık ve istatistik gelir.

    gelecekten gelen edit: gördüğüm kadarıyla kendisi akademik faaliyetlerine boğaziçi üniversitesi veri bilimi ve yapay zeka enstitüsünde devam edecekmiş. gerçekten çok başarılı bir eğitimci kendisi. dünya'daki herkes zorunlu bir şekilde ders alsa kendisinden de nedensellik kavramını iyi öğrenseler. o zaman işte kimse sizi verileri kullanarak manipüle edemez. iş hayatına atılalı yıllar oldu ama survivorship bias ve causation'ı iyi anlamak, verdiğiniz tüm kararların başarılı olmasında çok önemli rol oynuyor.
hesabın var mı? giriş yap