2 entry daha
  • (bkz: alvaro longoria) tarafından 2015 yılında yapılmış, kuzey kore hakkında doğru bilinen yanlışlar (?) üzerine çekilmiş bir belgesel film.

    --- spoiler ---

    ben çok tatmin olamadım. hala bana kameralar karşısında rol yapıp şirin göstermeye çalışıyorlar gibi geliyor. hala asker kontrolünde belgesel çektirmeleri, istediğin insanla konuşamaman, sadece belli yerlerin görüntülerinin alınması vs vs...

    sadece çankaya'yı görüntüleyince ankara, nişantaşını kadıköyü görüntüleyince istanbul, sadece kordon alsancak görüntüleyince izmir de çok güzel... yenidoğanı, sultanbeyliyi, kadifekaleyi yok sayamazsın. bu ülkenin de eminim çok büyük bir kısmı yoksulluk ve sefalet içerisinde (kapitalist manada yoksulluk değil hem de genel manada)

    kuzey kore'yi kuzey koreliden daha ateşli ve istekli savunan bu arkadaşı da (bkz: alejandro cao de benos) çözemiyorsun. her 'ben de sosyalistim kapitalizm karşıtıyım ülkenizi seviyorum diyeni bu şekilde pozisyonlara getiriyor musunuz? bu arkadaş çok ciddi testlerden geçtikten sonra çok ama çok yüksek ücret ve şartlarla bu göreve soyunmuş olabilir. 'şirin gösterme ajanı'.

    evet batı medyası mevcut görüntüler üzerinden çok fazla spekülasyon yapıyor ve karalama kampanyası yürütüyor bu çok bariz zaten ama siz de sütten çıkma ak kaşık değilsiniz birader.

    --- spoiler ---

    kesinlikle izlenmeye değer bir belgesel. bu devirde hala bu kadar kapalı kutu bir ülke gerçekten ilgi çekici. gerisini sizin özanaliz yetinize ve görüşünüze bırakıyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap