332 entry daha
  • reza zarrab'ın mahkemede verdiği ifadelerin türkiye ile değil direkt olarak akp'nin, erdoğan'a yakın siyasetçilerinin kirli çamaşırlarıdır. milli davamız filan değildir. bunu kafanıza sokun.

    neyse konumuza dönelim.

    en önemlileri, bizi ilgilendiren kısımları derledim:

    1) zarrab: ''ambargo delme projesi planlandı çünkü iranlılar petrol ve gaz satışlarından gelen geliri kullanamıyorlardı. parayı uluslararası ödemelerde kullanamıyorlardı. mehmet hakan atilla ambargo kuralları konusunda halkbank'taki en malumatlı kişidir.''

    2) "aktifbank -çalık grubuna ait ceosu berat albayrak da hesap açtırmak istedim. açmadılar. iranlıların hesap açması için özel izin gerekiyor dediler.''

    3) mahkeme salonunda eski ab bakanı egemen bağış’ın fotoğrafının gösterilmesi üzerine reza zarrab, bağış’ın, hesap açılmasının reddi üzerine aktif bank ceo’suyla bir görüşme düzenleyerek hesap açılmasına yardım edildiğini aktardı.

    4) "aktifbank iranlılarla doğrudan iş yapıyordu ve beni saf dışı bıraktılar"

    5) reza zarrab: " eşim tanınmış bir sanatçı olduğundan, türkiye'de her zaman göz önünde olan biriydim." (ebru gündeş)

    6) zafer çağlayan'a 40-50 milyon euro civarı rüşvet verdim''

    7) hakim: zafer çağlayan'a rüşveti hangi yöntemler ile verdin?: ''nakit olarak, nakit, hediyeler ve banka transferleri.''

    8) peki, zafer çağlayan'ın ailesi de bu duruma dahil miydi?'' -evet, dahildi.

    9) savcı, iran'la yürütülen ticaretten kâr olarak zafer çağlayan'ın kardeşine yapılan 2.4 milyon tl'lik ödemenin dekontunu kanıt olarak sundu, hakim berman kanıtı kabul etti

    10) reza zarrab ifadesinde tüpraş ve botaş'ın da ismini verdi.

    11) reza zarrab, halkbank'tan süleyman aslan'ı suçluyor. onun bu işlemlerin ihlal oluşturacağını ve yasayı ihlal etmenin sonuçlarını bildiğini aktarıyor.

    12) reza zarrab, duruşmaya sunulan bir belgenin türkiye'de kullanılan gümrük beyannemesi olduğunu aktardı.

    13) zarrab'a göre halkbank'tan aslan ile sanık atilla, kendisine gümrük beyannemesinde iran destinasyonlu altın ticareti yapıldığının yazılması gerektiğini söyledi.

    14) reza zarrab, duruşmaya sunulan bir belgenin türkiye'de kullanılan gümrük beyannemesi olduğunu aktardı.

    15) zarrab'a göre halkbank'tan aslan ile sanık atilla, kendisine gümrük beyannemesinde iran destinasyonlu altın ticareti yapıldığının yazılması gerektiğini söyledi.

    16) hakimin "iran'a altın gönderdin mi?" sorusuna zarrab, "hayır" yanıtını veriyor.

    son 18) bir sonraki duruşmada #rezazarrab'ın hapishane üniforması yerine gömlek ve kravatla gelebilmesi için hakim berman, polis şefiyle bir görüşme gerçekleştirdi; "mahkemeye çıkmak yeterince zorken bunu daha da zorlaştırmayalım" dedi.

    iran ile ilgili olanlar buradan bakabilirsiniz

    edit: duruşma sona erdi, yarın yani türkiye'ye göre perşembe gecesi devam edecek.

    duruşmaya dair takip etmeniz gereken hesaplar (twitter) 1, 2, 3 türkçe: 1 2
257 entry daha
hesabın var mı? giriş yap